De puzzel past bij Topvolley Precura Antwerpen

Dankzij een 2-3-zege bij PNV Waasland staat Topvolley Precura Antwerpen alleen derde. Het team van Eric Van Drom mag zich momenteel the best of the rest noemen, een titel die de voorbije jaren steevast voor Lennik was weggelegd. “Een verrassing? Voor het seizoen had ik dat alvast niet verwacht, maar gezien het niveau dat we halen, staan we terecht op die plaats”, zegt de coach.

Verleggen jullie nu de ambities?

Eric Van Drom: “Ons doel blijft nog altijd de play-off halen. Of dat nu via de derde, vierde of vijfde plaats is, maakt niet veel verschil uit. Mathematisch zijn we nog niet honderd procent zeker. Maar het zou al wel heel vreemd moeten lopen als we nu nog falen. In die play-off zullen we dan proberen om het alle ploegen zo moeilijk mogelijk te maken en zo onze stempel te drukken op het kampioenschap. Belangrijker dan het klassement is voor mij echter het volleybal dat we brengen. De kwaliteit primeert.”

Ook daarover mag je tevreden zijn.

“Ja, er staat een geheel waarbij iedereen zijn taken kent. De liberopositie was vorig seizoen onze achilleshiel. Die hebben we nu ingevuld met de jonge Robin De Bont, die er echt stáát en rustig de receptie brengt. Daardoor kan Christof Van Goethem rustiger spelen en moet Michel Haesevoets minder verantwoordelijkheid opnemen in receptie, wat die twee mannen ten goede komt in aanvallend opzicht. Bovendien kan onze setter Tim Verschueren het spel heel gevarieerd verdelen. Met hoofdaanvaller Tony Krolis hebben we misschien wel dé revelatie van deze competitie in de ploeg. Bram ( Van den Dries, vorig seizoen opposite bij Antwerpen, nvdr) is talentvol, maar Tony is rijper en constanter, leest het spel ook wat beter en vindt iets meer oplossingen. Kortom, de puzzel past dit jaar.”

Wat wil Antwerpen op termijn betekenen?

“We hebben groeipotentieel. In het seizoen 2011/12 betreden we een gerenoveerde zaal in Wilrijk, waar we reikhalzend naar uitkijken. Die moet onze uitstraling verhogen. Daarnaast is het misschien nu het moment om de mooie sportieve resultaten budgettair uit te buiten en potentiële sponsors aan te spreken. Op dat vlak hoop ik ook dat we iets meer zullen halen uit de samenwerking met Germinal Beerschot en basketbalclub Antwerpen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier