De mentale opdoffer tegen de Buffalo’s

De degradatie was voor aanvoerder Killian Overmeire een bittere pil. © BELGAIMAGE

Na zestien speeldagen hadden aanvoerder Killian Overmeire en zijn ploeggenoten al de rode lantaarn in handen, want de Durmeclub had slechts tien punten gesprokkeld en net een bittere 2-4-nederlaag moeten slikken tegen play-off 1-kandidaat Charleroi. Gelukkig viel de afstand met de streekgenoten van Waasland-Beveren (elf punten) en het eveneens bedreigde Royal Excel Mouscron (dertien punten) of zelfs SV Zulte Waregem (vijftien punten) nog te overbruggen. Trond Sollied (59) was eind oktober door voorzitter Roger Lambrecht ingeschakeld om de ontslagen Peter Maes – na een teleurstellende 6 op 36 – op te volgen en Sporting Lokeren te behoeden voor degradatie. Het absolute rampscenario voor de bandenmagnaat, sinds 1994 de grote baas op Daknam.

De mentale opdoffer tegen de Buffalo's

In de streekderby tegen KAA Gent toonde Lokeren meteen zijn offensieve intenties. Het handelsmerk van de coach, die vooral de flankspelers Ari Skúlason en Mickaël Tirpan voor diepgang liet zorgen en met zijn typerende 4-3-3-veldbezetting na 65 minuten zelfs op een 2-0-voorsprong stond. Maar in de 87e en de 89e minuut kwamen de Buffalo’s alsnog terug. Het gemis van de driepunter kwam mentaal hard aan. Na een 1-0-nederlaag bij KV Oostende volgde wel een kleine opkikker tegen STVV (door de 2-0-zege), maar de 2-1-nederlaag bij Waasland-Beveren, de 0-1 tegenover Club Brugge en de kansloze 4-1 op KAS Eupen bezegelden ook het lot van Sollied en zijn assistent Arnar Vidarsson. Ook Glen De Boeck kon echter niet meer voor de kentering zorgen.

23

seizoenen speelde Lokeren onafgebroken in de hoogste klasse. Tot dit seizoen was het de enige niet-G5-club die in die 23 seizoenen niet was gedegradeerd. Al kan operatie Propere Handen misschien nog redding brengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier