Eind deze week hoopt JohanWillemen, die samen met Francis van Campenhout de werkgroep leidt die de (twee) reddingspistes bestudeert, te kunnen meedelen welke richting het definitief uitgaat met KV Mechelen. Eerst moest intern duidelijkheid geschapen worden : door de opeenvolging van bestuurlijke en administratieve herschikkingen bestond nog amper duidelijkheid over hoe de loonberekening eigenlijk in elkaar zat – en hoe groot de schuldenberg nu wel is. Willemen (zondag) : “Ik heb mij voorgenomen vooraf geen verklaringen af te leggen.” Dat na het vertrek van MarcVan denWijngaert de weg alleen voor AaddeMos open ligt, was lang niet zo zeker als de Nederlander afgelopen week spelers en buitenwereld met toespraken en champagne graag wou laten geloven. Willemen : “Dat leek mij erg voorbarig, ja.”

Van het duo Willemen-Van Campenhout, twee in de bouwsector actieve ondernemers, vernamen de spelers dat ze 1500 euro voorschot op hun loon van augustus kregen. Bovendien zouden deze week weer leasing-wagens van Peugeot ter beschikking komen. Een aantal spelers evenwel besloot eerder eieren voor zijn geld te kiezen, anderen niet. EricViscaal : “Teken je een contract bij een andere club, dan moet je nog altijd voorbij de voetbalbond. Stel dat daar problemen opduiken – er is een voorschot op ons loon betaald en in hoeverre telt dat mee ? – dan zegt je nieuwe club : leuk je te leren kennen, maar tot ziens. En bij je oude club heb je inmiddels wel je contract verbroken. Er zijn nog al dingen gebeurd in het voetbal, dus ik ben zeer op mijn hoede. Maar het is een beetje ieder voor zich geworden.”

Behalve wegens drie maanden niet betaald kunnen spelers – voorschot of niet – ook wegens twee kwartalen achterstal met de pensioengelden samen met een nieuwe club bij de bond hun vrijgave vragen. Daarna kunnen ze dus zonder transfervergoeding en buiten de reguliere transferperiode om, ondanks juridische dreigementen van Mechelen, zonder veel problemen van ploeg veranderen.

Van dat recht leken TonyEecloo, DieterDever, JeanPaulBoekaLisasi en TosinDosunmu als eersten gebruik te zullen maken. Dever trekt daadwerkelijk naar AA Gent, maar voor de anderen was een overgang niet zo zeker – of zelfs van de baan. Eecloo kon terug naar Oostende, maar dat maakte (volgens Eecloo nogal lichtvaardig) bezwaar om medische redenen en bood financieel te weinig. Boeka-Lisasi werd aan Israël gelinkt, maar dat ligt juridisch ingewikkeld. En Dosunmu zou naar Westerlo kunnen, zodat KV Mechelen voor de wedstrijd van vorig weekend tegen Westerlo niet toevallig een anonieme brief kreeg die waarschuwde voor omkoping, waardoor het de wedstrijd onder voorbehoud speelde.

Dosunmu speelde niét zaterdag, maar blijft nu dan toch in Mechelen. Vrijdag was er een gesprek tussen zijn makelaar AndréDenul en Westerlo, maar maandagochtend besloot Denul niet langer met de Kempenaren te praten en alsnog zijn speler bij Mechelen te houden, waardoor ook Lokeren en Charleroi definitief achter het net visten. Denul : “Wij hebben van Mechelen bepaalde garanties gekregen.” Lees : door toedoen van Aad de Mos, die als technisch directeur de speler in Denderhoutem haalde, zou de Nigeriaan binnenkort zijn drie maanden loonachterstal en nog verschuldigd tekengeld, ook uit zijn RWDM-periode, ontvangen. Waarna de speler, die vrijdag zijn vrijgave had aangevraagd, zich opnieuw bij Mechelen aansloot. ( RDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier