LG meet zich de rol van God aan en creëerde met de LSM-100 Mouse Scanner een kruising van pc-muis en scanner. Dat idee is overigens lang niet zo gek als het op het eerste gezicht lijkt …

Iedereen dacht dat we alle nieuwigheden wat computermuizen betreft nu wel gehad zouden hebben, maar LG bewijst met zijn LSM-100 Mouse Scanner dat er altijd ruimte is voor wat meer innovatie. De muis is voorzien van – zoals de naam al enigszins doet vermoeden – een geïntegreerde scanner. Een scanner in een muis, dat moet dan wel een heel grote muis zijn zullen sommigen misschien denken, maar dat valt best mee. Ze hebben er bij LG op toegezien dat de muis nog goed in de hand ligt, ook voor mensen met iets kleinere handen. De muis heeft een resolutie van 800 dpi en is uitgerust met geen al te zware software, die je moet installeren vooraleer je aan het digitaliseren kunt gaan. Dat digitaliseren is kinderspel: een druk op de knop aan de zijkant van de muis, vervolgens de muis over de afbeelding of tekst bewegen en klaar is kees. Op het scherm ziet het resultaat er in eerste instantie uit als een krasbiljet. Maar na enkele keren toont de ‘leeskop’ van de muis het exacte beeld in real time.

Handscanners bestaan natuurlijk al langer. LG schakelt gewoon een versnelling hoger door het inscannen wel zeer snel en praktisch te laten verlopen. Meer zelfs: wanneer je de hoek waaronder je het stuk tekst inscant even verandert, herstelt de software die onvolkomenheid vrijwel meteen. Ergonomisch gezien heeft de muisscanner alles wat hij moet hebben. Handig is ook het feit dat je zowel beeld als tekst makkelijk naar een Wordbestand kan kopiëren. De LSM-100 Mouse Scanner mag dan wel snel scannen, het spreekt voor zich dat je zo’n kleine scanner het best gebruikt voor stukken die kleiner dan een A4-blad zijn. Bij de nieuwste creatie van LG krijg je trouwens ook een zeer handig muismatje. Wat die mousepad zo handig maakt, is dat je achter het geplastificeerde deel een afbeelding of identiteitskaart kunt schuiven om in te scannen. Je sluit de LSM-100 Mouse Scanner best op een vrij krachtige pc aan – onze netbook (Atom 1 Ghz en 1 Go Ram) crashte immers. Als je die goede raad in acht neemt, zul je er ongetwijfeld veel plezier aan beleven. En dan vooral de freelancejournalisten die hun pas gepubliceerde kortjes snel willen inscannen. Of boekhouders die hun btw-bonnetjes het liefst zo snel mogelijk inscannen, en wetenschappers die graag een kopie hebben van een of ander waardevol, maar fragiel boek, zullen de LSM-100 Mouse Scanner goed kunnen gebruiken.

PLUSPUNTEN

bijna onmiddellijke digitalisering

handige en ingenieuze 2 in 1

bijgeleverde software is snel en gebruiksvriendelijk

kopiëren naar Word en Excell gaat makkelijk

MINPUNTEN

niet compatibel met sommige netbooks

als je hem gewoon als muis gebruikt, ligt hij niet zo goed in de hand

hoge prijs

DOOR MICHI-HIRO TAMAÏ

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier