Na de vervanging van de clubarts verloren de Buffalo’s ook twee beloftevolle data-en-videoscouts aan OH Leuven.

Een vreemd beeld was het afgelopen zondag, om Luc Vanden Bossche in de Ghelamco Arena plaats te zien nemen op de invallersbank bij RSC Anderlecht. Een functie die het diensthoofd fysische geneeskunde en revalidatie aan het UZ van Gent waarneemt sinds 1 november, als opvolger van Kristof Sas. Vanden Bossche werkte vanaf 2006 bij KAA Gent, maar kon volgens algemeen manager Michel Louwagie niet dagelijks aanwezig zijn bij de trainingen op het oefencentrum. Ex-Lotto Soudalarts Jens De Decker (28) kon dat wel en werd aangeworven op parttimebasis.

Vanden Bossche, een vooraanstaand persoon in zijn vakgebied en goed liggend bij de spelers door zijn individuele opvolging, ondervond echter net als David Smolders – een crack in datascouting en sinds februari 2019 in die rol bij de Buffalo’s – en Tim Taveirne (scoutingmanager vanaf juli 2014, sinds de aanstelling van Hein Vanhaezebrouck) wat gebrek aan betrokkenheid en waardering voor hun werk, ondanks de komst van Tim Matthys als sportief manager sinds oktober 2019. Het is algemeen geweten dat de clubleiding van KAA Gent snel het advies volgt van een aantal bevriende makelaars, genre Mogi Bayat, Martin Henrotay en in mindere mate Walter Mortelmans.

Het vriendenduo Smolders-Taveirne is sinds begin deze week aan de slag bij OH Leuven, waar ze als heads of scouting zullen fungeren. Dat ze zelf solliciteerden en het initiatief namen, is een veelzeggend signaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier