Juliano Haus Belletti (28 jaar ; 3,4 miljoen euro)

Braziliaanse rechtsback, snel en aanvallend ingesteld. Kwam de voorbije twee seizoenen uit voor Villarreal. Speelde voordien in eigen land bij Sao Paulo. Werd in 2002 met Brazilië wereldkampioen.

Anderson de Sousa Deco (26 ; 12 miljoen)

Braziliaan die international voor Portugal werd. Spelmaker met een grote voetbalintelligentie en uitstekende techniek. Scoort gemakkelijk, is ijverig en veelzijdig. Speelde tijdens Euro 2004 zelfs enige tijd rechtsback. De favoriet van Frank Rijkaard onder de aankopen.

Edmilson (28 ; 10 miljoen)

Centrumverdediger die steeds vaker wordt gebruikt als defensieve middenvelder. Werd de afgelopen jaren met Olympique Lyon drie keer op rij landskampioen. Grossiert in hoofdprijzen, want werd in 2002 ook wereldkampioen met Brazilië. Moet nog wel een EU-paspoort zien te verkrijgen.

Samuel Eto’o (23 ; 24 miljoen)

Steraanvaller uit Kameroen. Speelt al voor het zevende seizoen in Spanje. Won in 1998 onder Guus Hiddink de wereldbeker voor clubelftallen met Real Madrid. Werd daarna verhuurd aan onder meer Espanyol en Real Mallorca, waar hij uitgroeide tot een internationale topspits. In 2003 Afrikaans Voetballer van het Jaar. Won in dat jaar ook de Afrikacup met Kameroen en de Spaanse beker met Mallorca. Leidde Kameroen in 2000 naar de olympische titel.

Ludovic Giuly (28, 6 ;7 miljoen)

Franse rechtermiddenvelder. Brak vorig seizoen Europees door bij AS Monaco. Is snel, creatief en scoort gemakkelijk. Bij Barcelona voorlopig veelal hangend op rechts. Kan ook centraal en op links uit de voeten. Miste Euro 2004 door een blessure.

Henrik Larsson (32 ; transfervrij)

Zweedse routinier. Maakte zijn belofte niet waar bij Feyenoord, maar was daarna een ongeëvenaarde doelpuntenmachine voor Celtic Glasgow, met 242 goals in 315 duels. “Met Larsson hebben we doelpunten gekocht”, liet voorzitter JoanLaporta optekenen bij de presentatie van de spits, die er als kind al van droomde ooit voor Barcelona te spelen.

Silvinho (30 ; 2,5 miljoen)

Braziliaanse linksback. Speelde de afgelopen seizoenen voor Celta de Vigo en kwam voordien uit voor Arsenal. Typisch Braziliaans linkerbeen, aanvallend ingesteld. Degradeerde vorig seizoen met Celta uit de Primera División.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier