Hoe lang ben je al omroeper?

“Ik ben nu 4 à 5 jaar bij Germinal Beerschot. Toen de vorige omroeper, Guy Van den Broeck, aan de kant werd geschoven, liet ik aan voorzitter Jos Verhaegen weten dat ik altijd bereid was om in te springen als stadionomroeper. Sindsdien verzorg ik, met veel plezier, elke thuismatch het omroepwerk. Zoiets doe je uit liefde voor je club, daarom vraag ik er ook geen geld voor. Ik ben al jaren supporter van Beerschot. Ik ging als kleine jongen regelmatig kijken.”

Job?

“Ik werk als nieuwsanker bij ATV, de Antwerpse regionale televisie. Daarnaast geef ik les Nederlands en Engels in het secundair onderwijs.”

Favoriete speler?

“In de huidige ploeg heb ik niet echt een favoriete speler. Ik bewonder meer de collectieve prestaties van het elftal. Ik zie ze graag de bal over de grond spelen, via de flanken. Het wederoptreden van Daniel Cruz zal dat alleen maar ten goede komen. Vroeger was ik grote fan van Jos Smolders, keeper bij het toenmalige Beerschot VAC. Hij had heel veel charisma en een attractieve speelstijl.”

Lievelingsnummer om te draaien voor of na een wedstrijd?

“Voor de muziek zelf sta ik niet in. Dat wordt verzorgd door een geluidsfirma.”

Als jouw club scoort, …

“Er wordt bij ons geen lied gespeeld. Bij elke voetbalclub is dat min of meer hetzelfde. Ik roep enkel de naam van de speler die net scoorde. Voor de rest laten we de supporters het werk doen. Ik sluit echter niet uit dat daar in de toekomst verandering in komt.”

Wat moet een goede stadionomroeper kunnen volgens jou?

“Een goede stadion-omroeper moet ten eerste zichzelf leren inhouden. Als de micro aan zou staan bij alles wat ik roep of zeg tijdens de wedstrijd, had ik niet lang bij Germinal Beerschot gewerkt. Ten tweede moet je goed luisteren naar het management en zelf geen initiatieven nemen. Daarnaast heb je als omroeper uiteraard een goede stem nodig. Ten slotte is een goede geluidsinstallatie essen-tieel. Bij Germinal Beerschot durft dat nu en dan een probleem te zijn.”

Welke anekdote zal je nooit vergeten?

“Mijn eerste wedstrijd. Ik was verschrikkelijk zenuwachtig bij aanvang van de wedstrijd. Toen ik aankwam, reed ik met mijn auto in de gracht van de parking. Gevolg: 3000 euro schade. Gelukkig moest ik dat zelf niet betalen. Meteen werden mijn capaciteiten als chauffeur in twijfel getrokken op het forum van Germinal Beerschot. Tot overmaat van ramp viel tijdens de wedstrijd de verlichting uit. Door de zenuwen kondigde ik daarna aan dat er een kwartier ‘overspel’ zou worden gespeeld. Dat moest natuurlijk ‘extra tijd’ zijn. Zoiets laten supporters als die van Germinal Beerschot natuurlijk niet zomaar voorbijgaan. Gedurende enkele minuten bleven ze roepen ‘overspel nu’. Achteraf kan je daar natuurlijk wel mee lachen.” S

Volgende week: Christophe Breemersch (SV Roeselare)

JEROEN VAN PAESSCHEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier