Prefaxis Menen durft weer naar boven te kijken.

DOOR ROEL VAN DEN BROECK

Dankzij een 3-0-zege tegen Aquacare Halen klom Prefaxis Menen naar rang zeven in de stand, op amper één punt van een play-offplaats. Met ook nog de uitgestelde wedstrijd tegen Topvolley Precura Antwerpen te goed – een wedstrijd die Menen als het in beroep gelijk krijgt zelfs wint zonder ze te spelen – is Kris Tan-ghe dan ook een tevreden coach. “Alleen leggen we nog iets te weinig regelmaat in ons spel en bijgevolg in onze resultaten”, wil de sportieve baas van Menen overdreven enthousiasme temperen.

Maar dat het beter draait dan vorig seizoen, toen jullie de laatste strohalm grepen voor het behoud, staat buiten kijf. Waaraan ligt dat?

Kris Tanghe: “We beschikken over meer mogelijkheden in onze spelerskern. Ik noem maar Ward Coucke, die zeker een meerwaarde brengt dankzij de ervaring die hij bij Roeselare en Lennik opdeed. Daarnaast is er de Schotse middenman die we vlak voor het competitiebegin binnenhaalden. Ook Mark McGivern beschikt over internationale ervaring: hij speelde afgelopen zomer bijvoorbeeld de Euroleague samen met onze andere Schot, Chris Lamont. Naast meer volleybalkwaliteiten is er ook een betere chemie in de groep. Ondanks het grotere aantal nationaliteiten, met ook nog de Nederlander Thijs van Noorden en de Sloveen Zlatko Pulko, klikt het zowel op als naast het veld beter tussen de spelers.”

Hoe hoog reikt de ambitie van dit Menen?

“In de eerste plaats willen we een scenario als dat van de vorige campagne vermijden. Ik heb er vertrouwen in dat het niet zover zal komen. Dan kan op twee manieren: ofwel eindigen we bij de eerste zes en spelen we de play-off, ofwel lukt dat niet en dan moeten we in de play-down bij de top 2 horen. Het zal knokken worden tot de laatste speeldag. Maar de leukste optie – de play-off spelen – is zeker mogelijk voor Menen. We zullen zien waar we staan bij de jaarwisseling. Na Maaseik komen nog twee belangrijke matchen voor Nieuwjaar, met name in Guibertin en thuis tegen Puurs. En er is, niet te vergeten, ook nog de inhaalwedstrijd in Antwerpen.”

Die de coach allicht op een sportieve manier wil winnen?

“Dat is uiteraard het mooiste. Maar we zijn met topsport bezig: ik ga er evenmin rouwig om zijn als we de drie punten pakken zonder te spelen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier