Met veel tevredenheid kijkt Heirman naar de progressie van zijn defensief ingestelde spelers. ” Copa werd veel rijper en pakt regelmatig punten. Wat hij tegenhield tegen Anderlecht, was fenomenaal”, stelt hij. “Naast zijn atletisch vermogen teert hij voornamelijk op zijn reflexen. Inzake voetenspel zie ik in België weinig beters. Copa is perfect tweevoetig, absoluut een pluspunt. Alleen moet hij ook realistisch blijven als het heel goed gaat. Maar daar werkt hij hard aan. De emoties bij euforie iets beter leren beheersen, niet meedrijven op bepaalde golven. Barry houdt zijn verdediging constant wakker en kan zeker een niveau hoger aan. ” Dupré valt op door zijn wedstrijdmentaliteit en polyvalentie. Hij is redelijk hard als het nodig is, technisch sterk en hij heeft een goed positiespel. Fred kan voor diepgang zorgen vanop rechts, beschikt over een stevige voorzet en kiest almaar beter zijn momenten. Je kan niet constant die flank bestrijken. Alleen moet hij, in zijn coaching naar de spelers voor hem, de communicatie iets beter verzorgen.

Doll is dan weer qua mentaliteit en ervaring de gangmaker, die zijn voorbeeldfunctie perfect invult. Op het veld altijd de rust zelve, nooit gestresseerd. Superprofessioneel. Vindt altijd de juiste woorden om de anderen te sturen, kent heel goed zijn beperkingen. Dé exponent van onze defensieve sterkte. Duelkrachtig, ook met het hoofd, weet bijvoorbeeld als geen ander wanneer interceptie nodig is. Als hij tackelt, heeft hij bijna altijd de bal. ( lacht) Er zit zeker geen sleet op. Naar Olli kijkt ook iedereen op! Wij proberen zijn blessures wat in te perken door zijn trainingsprogramma aan te passen.

Strul – een totaal ander profiel dan João Carlos – moest alleen wennen aan het sneller inspelen van de bal. Extraverte jongen, met een eigen visie, die openstaat voor de dialoog. Sterk op de man, een goede lange pass in de voeten, gestalte, en uitstekend positiespel. Altijd rustig, kent geen stress. Zal nooit spectaculaire dingen proberen te doen. Hij moet een beetje harder worden voor zichzelf, niet te veel op de automatische piloot overschakelen. Meestal geef ik hem na elke training een percentage. Hij staat open voor kritiek.

El Mouataz is een introvert, maar viriel type. Hij beheerst de techniek van het doorschuiven en het naar binnen sluiten goed. Ook iemand die op het juiste moment infiltreert. Zijn centers zijn beter verzorgd, we werkten veel aan de balans tussen offensieve acties en defensieve taken. Hij moet ervoor opletten dat de ruimte in zijn rug goed wordt ingevuld. De communicatie met de speler voor hem kan ook nog beter.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier