Romelu Lukaku (17, Belg)

Debuteerde al op het eind van het seizoen 2008/09, pas zestien geworden, in het met 1-0 verloren titelduel op Standard. Vorig seizoen in augustus kreeg hij tegen Olympique Lyon al zijn eerste Europese minuten en maakte hij op Zulte Waregem zijn eerste competitiedoelpunt. Een maand later volgde zijn eerste basisplaats. Hij sloot het kampioenschap af met vijftien doelpunten en zit ook nu al weer aan dertien stuks. Ondanks zijn jonge leeftijd bleef hij al die tijd incontournable.

Nathan Kabasele (17, Belg)

Was nog maar zestien toen hij in september bij de A-kern aansloot en meteen drie keer scoorde in een oefenduel tegen tweedeklasser Dender. Dat leverde hem uit bij STVV een plaatsje op de bank op. Viel in drie minuten voor tijd en liet zich nog opmerken met een overmoedig, maar van veel lef getuigend afstandschot. Kreeg pas op de slotspeeldag van de reguliere competitie tegen AA Gent een nieuwe invalbeurt, in blessuretijd.

Ziguy Badibanga (19, Belg)

Debuteerde vorig seizoen met twee korte invalbeurten in play-off 1 nadat Anderlecht al zeker was van de titel. Kreeg zes minuten tegen Zulte Waregem en een kwartier op KV Kortrijk. In dat kwartier maakte hij de 1-3 en pakte in zijn jeugdig enthousiasme twee gele kaarten voor evenveel overtredingen. Dit seizoen verzamelde hij zeven korte invalbeurten en één basisplaats voor Nieuwjaar. Pas helemaal op het eind kwam hij weer boven water en maakte twee keer de negentig minuten vol. Tegen AA Gent leverde hij de assist voor de winnig goal van Lukaku. In de play-offs viel hij op Club Brugge in aan de rust, na out te zijn geweest door een bij de nationale U19 opgelopen blessure. Scoren deed hij dit seizoen (nog) niet.

Junior Kabananga (22, Congolees)

De oudste van de vier. Geen tiener meer, maar wel een debutant. Komt in tegenstelling tot Badibanga, Kabasele en deels ook Lukaku niet uit de Brusselse jeugdopleiding. Arriveerde in januari 2010 vanuit Kinshasa en tekende vorige zomer een profcontract. Kreeg voor Nieuwjaar vier ultrakorte invalbeurten tot hij tegen Charleroi halfweg de tweede helft inviel en zijn ploeg op voorsprong zette. In de winter uitgeleend aan Germinal Beerschot, waar hij slechts één wedstrijd speelde en niet scoorde. Kreeg last van pubalgie en nadien de rug, een door hem lang verzwegen probleem, en ging revalideren op Anderlecht. Keerde (nog) niet terug in het elftal op het Kiel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier