Anderlecht is op weg naar de tweede plaats en als het wat meezit, kan Nenad Jestrovic dit seizoen zelfs nog topschutter worden. Het kan allemaal snel veranderen in deze competitie. Vanop afstand heb ik het gevoel dat de rust bij Anderlecht is teruggekeerd. En hoe moeilijk de ploeg het ook mag hebben om goede spelers aan te trekken, bij de trainers is Anderlecht nog steeds een gegeerde club. Ronald Koeman en Leo Beenhakker hebben vorige week gesolliciteerd en je merkte dat Anderlecht heel trots was dat ze dit bericht konden verspreiden. Om zo te tonen dat de club toch nog goed in de markt ligt. Terwijl ik me afvraag of je juist nu, op het moment dat alle turbulentie is weggesijpeld, dat soort dingen beter niet bin- nenskamers houdt. Los daarvan vraag ik me trouwens af of Koeman wel een toptrainer is. Als adoptiezoon van Johan Cruijff was het zeker dat hij op een gegeven moment trainer zou worden van Barcelona, maar na zijn ontslag bij Ajax is de weg naar de Catalaanse club nog heel lang.

Het ziet ernaar uit dat vooral de strijd om de derde plaats nog erg spannend zal worden. René Vandereycken weigert over ambitie te spreken, kijkt van match naar match en je merkt nu ook waarom. En AA Gent gaat weer volop meedoen voor dat Europese ticket. Spannend gaat ook het degradatiegevecht worden. Bergen staat weer laatste, terwijl het na de winterstop sterk begon. En Eddy Vergeylen zal het zich inmiddels wel beklaagd hebben dat hij Herman Vermeulen maar een contract gaf tot aan het einde van dit seizoen. Ondertussen tekende Vermeulen voor Sint-Truiden. Ik vind dat van zijn kant een logische beslissing. In Sint-Truiden heerst een goede voetbalsfeer, de ploeg heeft jeugd en een rijke voorzitter. Bovendien werkt Vermeulen daar dicht bij huis. Maar toch is het niet erg gelukkig dat dit nu al in de media komt. Ook Sint-Truiden is uiteindelijk nog niet gered. Net zoals ook Moeskroen er goed aan doet om nu wat punten te sprokkelen. Je merkt dat de financiële problemen van de club zich ook overzetten op de sportieve prestaties.

Philippe Saint-Jean werd in het begin van het seizoen opgehemeld. Misschien had Jean-Pierre Detremmerie er eens over moeten nadenken om het contract van Saint-Jean nu te verlengen, maar de trainer stapte zondag op. Germinal Beerschot verlengde in een crisismoment wel het contract met Marc Brys. Iedereen vond het heel vreemd dat de trainer verder vertrouwen krijgt terwijl de club om het behoud vecht. Het is een kwestie van vertrouwen. Wat merk je immers sinds de overeenkomst van Brys werd verlengd ? Germinal Beerschot pakte tegen RC Genk en Lokeren zes op zes. En is gered. Zo kan het dus ook.

door Wim De Coninck, co-commentator Canal +

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier