Voorgaande jaren kon men misschien terecht aanhalen dat er te weinig kwaliteit bij Club Brugge was, maar nu is dit niet meer het geval. Het grootste probleem is dat de spelers niet op hun sterkste positie worden uitgespeeld, waardoor hun gebreken eerder opvallen dan hun talenten. Als we de hele ploeg overlopen, dan is de eerste discutabele positie die van rechtsachter. Ciman is tot nog toe geen succes. Volgens mij staat Gertjan De Mets daar wel op zijn plaats; nog jong en veel te leren, maar talentvol en vooral: een werker. Centraal achterin lijkt Alcaraz Simaeys zonder meer de beste oplossing. Op de linksachter blijft Klukowski de beste keuze, ook al is hij geen tweede Peter Van der Heyden. De rushes van Klukowski zijn toch een meerwaarde die bijvoorbeeld Evens niet kan bieden. In dat opzicht vind ik Evens eerder een centrale verdediger dan een linksachter.

Op het middenveld wringt het schoentje. De verdedigende middenvelders kunnen de gaten niet stoppen die de flanken en de spitsen laten vallen. En om deze spelers offensief toch tot hun recht te laten komen, zou volgend middenveld een oplossing kunnen zijn (van links naar rechts): DaerdenClementGeraerts, waarbij Clement de meest verdedigende punt vormt. Daerden en Ge-raerts kunnen dan (afwisselend) hun offensieve kwaliteiten laten zien. Ook de backs zouden offensief kunnen spelen met dergelijk middenveld. Simaeys is ook een optie op het middenveld, maar dan moet er centraal achterin een goed alternatief zijn en dat is er voorlopig niet.

Vooraan moet Akpala de diepste spits zijn, die van toevoer voorzien wordt door Sonck en Dirar. Sonck zou in deze opstelling moeten opereren vanuit de linkerflank, waarbij zijn connectie met Daerden tot uiting kan komen. Dirar zou dan weer van zijn wendbaarheid op rechts gebruik moeten maken om zowel buitenom te gaan als naar binnen te snijden. De Brugse aanvallen zijn tot nog toe té voorspelbaar. Vargas zou dit ook kunnen, maar dan moet hij nog constanter worden. Kortom, volgende ploeg lijkt me momenteel het best: Stijnen – De Mets, Simaeys, Alcaraz, Klukowski – Geraerts ( Kruska), Clement ( Odji-dja), Daerden – Dirar (Vargas), Sonck, Akpala.

KRISTOF GALLE, OOSTERZELE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier