De Zebra’s uit Charleroi kregen verplichte rust

Charleroi kreeg geen mogelijkheid de nederlaag tegen Zulte Waregem te verwerken. © belgaimage

Het uitstellen van de wedstrijd tegen Club Brugge maakte niet iedereen in de kleedkamer van Charleroi blij.

Geen punten en het weekend erop ook geen wedstrijd, het was een lange en delicate week voor Sporting Charleroi. Het ene kwam er na een vrij bleke prestatie op bezoek bij Zulte Waregem, het ander door een beslissing van bondswege ‘in het algemene belang van het Belgische voetbal’. Om het gat te vullen, werkte de ploeg dan maar oefenwedstrijden af. Eentje tegen RWDM, een tweede bij Visé. Een kans voor Shamar Nicholson om zijn eerste doelpunten te maken voor zijn nieuwe ploeg in de anonimiteit van een wedstrijd achter gesloten deuren.

Oncomfortabel

De beslissing van de Pro League om het duel tegen Club Brugge uit te stellen, werd door Mehdi Bayat aangevochten. Hij vond dat zijn club zich meer moest laten respecteren. Uiteindelijk accepteerden de Carolo’s wel de beslissing, al bracht de club daarmee zijn staf in een oncomfortabele positie. Dat haalde Karim Belhocine nog aan na de nederlaag in Waregem: ‘De andere ploegen gaan punten pakken en wij hebben een week zonder voetbal.’

De hele technische staf wilde dat het duel met Club Brugge vorige zaterdag werd gespeeld. Het leek ook een unieke kans om te profiteren van de goed gevulde kalender van de West-Vlamingen, net zoals Eupen had gedaan. Die gemiste kans deed wat mensen luid de tanden knarsen.

Gezien de omstandigheden was het voor de technische staf onbegonnen werk om de spelers onder druk te houden. Ook dat vonden ze wat zorgelijk, dat de nederlaag in het Regenboogstadion niet kon worden verwerkt, voor de traditioneel niet zo eenvoudige verplaatsing naar de Freethiel, waar de eventuele komst van een nieuwe coach de thuisploeg psychologisch kan opzwepen. Ook dat maakt de taak van Charleroi wat complexer aan de vooravond van een vooraf op papier iets eenvoudigere opdracht. In de laatste rechte lijn van de mercato moeten immers dringend punten gepakt worden om de top zes niet te ver te laten uitlopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier