MA 04/10

Onze Man belt aan in de inkomhal van het appartement van Genkspeler Dugary. Die antwoordt dat hij naar beneden komt, waarna hij Onze Man mee naar buiten leidt. Het interview kan, zo zegt hij, niet in zijn appartement plaatsvinden omdat hij daar met bezoek zit. Waarop hij doodleuk voorstelt om het gesprek dan maar te voeren waar hij en Onze Man op dat moment staan: midden op het trottoir. Het is uiteindelijk toch het café een eindje verderop geworden, maar de fantasie van Onze Man slaat sindsdien wel op hol, want: wat gebeurde er in dat appartement?

DI 05/10

‘Kersverse vader Aleksandr Iakovenko trots op zoon Nestor‘, weet Het Nieuwsblad. Iakovenko kan de twee weken rust dus goed gebruiken voor de confrontatie met KV Mechelen, de ploeg waarvan de supporters hem vorig seizoen op de korrel namen omdat hij de zoveelste homo op de Belgische velden zou zijn. Niet dus!

WO 06/10

Anderlecht beperkt de communicatie na de 5-1-nederlaag tegen Standard tot een kort perscommuniqué. Zegt Michel Verschue-ren in Het Laatste Nieuws: “Soms is zwijgen de beste optie, want elk woord kan verkeerd zijn.” Verstand komt met de jaren.

DO 07/10

Het was maar tijdelijk en ja, hij had opvolgers op het oog. Zo ongeveer klonk en klinkt het discours van Ivan De Witte sinds zijn aantreden als voorzitter van de Pro League, maar straks zit hij toch maar mooi drie jaar op die stoel. Na dit seizoen is het echt gedaan, beweert hij nu in Het Laatste Nieuws. Of offert hij zich weer op als er bij toeval geen kandidaat-opvolger wordt gevonden? “Zeg nooit nooit, maar in principe niet. Tenzij de omstandigheden serieus wijzigen. Als we het WK 2018 toegewezen krijgen bijvoorbeeld. Al wil ik dan weer niet gezegd hebben dat ik dan zeker blijf, dat zou te rechtlijnig zijn.” Té rechtlijnig, zo kennen we hem weer.

VR 08/10

Eupen gaat de Nederlander Romano Denneboom testen. Zo kennen we de Ardennen: het einde van het jaar komt stilaan in zicht en de gedachten aan kerstbomen steken al de kop op. Eindelijk een speler waar je een bal aan kwijt kan.

ZA 09/10

Het journaal van 13 uur op Eén. Martine Tanghe, bij de vooruitblik op het nieuws dat aan bod zal komen: “Later in dit journaal hebben we verrassend nieuws van de Rode Duivels. Voor het eerst in de EK-voorronde heeft onze nationale voetbalploeg gewonnen, gisteravond van Kazachstan.” Hoeveel dodelijker kunnen woorden zijn?

ZO 10/10

Er zijn er die denken dat het voetbal nood heeft aan knokkers, maar Sugar Jackson op onze voetbalvelden: dat was er echt te veel aan. Het filmpje waarin de bokser aan een tweede carrière leek te beginnen bij FC Dender, inclusief een getrukeerd incident op training tussen de bokser en Osman Serbest (waarbij de verdediger neer gemept wordt, zie www.clint.be), blijkt een grap te zijn geweest. Gelukkig maar.

FV/JH/RDG/KDR

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier