Alexander Embrechts (verdediger, 23/08/1995): “Rechtsvoetige centrale verdediger, die meestal op de vier (rechts in het centrum) speelt, al kan het eventueel ook op drie (links). Nog maar achttien jaar, maar wel een jongen die een topsportmentaliteit uitstraalt. Heeft zich bij de beloften, waar hij kapitein was, heel goed ontwikkeld. Een positief verhaal, maar vandaag nog niet klaar om bij Club centraal achterin te spelen. Een seizoen in tweede klasse zou ideaal zijn.”

Gauthier Libbrecht (verdediger, 09/03/1994): “Linksvoetige centrale verdediger voor de positie vier, want als linksachter (vijf) mist hij snelheid. Voorbeeldige mentaliteit. Wilde vorig jaar een stap terugzetten omdat hij niet geloofde dat hij bij de beloften zou spelen, maar we hebben hem kunnen overtuigen om te blijven en daar heeft hij motivatie uit geput. Goede linkervoet, waarmee hij precieze crossballen kan geven, maar voor het hoogste niveau niet snel en wendbaar genoeg. Zelfde verhaal als Alexander: een jaar tweede klasse en kijken of hij daar de stap naar het volwassen voetbal kan zetten.”

Aaron Vanfleteren (middenvelder, 15/03/1994): “Heel goede voetballer, op zijn best op de acht of op de tien. Een geval apart, vooral omdat hij met twee, drie zware blessures geconfronteerd werd. Speelde dit seizoen na een operatie aan de kruisbanden amper, waardoor hij eigenlijk een jaar verloren heeft.”

Floriano Vanzo (middenvelder, 28/04/1994): “Sinds de winterstop bij Club, nadat Parma hem in juli 2012 bij Tubeke wegplukte. Heeft de belofteploeg in die vijf maanden op zijn eentje naar een hoger niveau getild. Positieve gast, die in zijn korte carrière toch al wat kletsen gekregen heeft. Een mix van een acht en een tien, maar dat kan misschien zijn grootste probleem worden: op geen enkele positie een specialist. Creatief, ja, maar net iets minder creatief dan Víctor Vázquez. Voetbalt heel goed, snelle uitvoering, sterk en krachtig in de duels. Scorend vermogen, maar geen speler die véél scoort.”

Yannick Reuten (verdediger/middenvelder, 09/05/1995): “Na Floriano Vanzo de speler met het meeste potentieel. Ideaal profiel: lengte, kracht en een goede voetballer. Maar een jongen die naar gemakzucht neigt en dagelijks begeleid moet worden. Speelde meestal op de zes, verdedigende middenvelder, maar voor mij ligt zijn toekomst centraal in de verdediging. Controlerende middenvelders zijn meer en meer spelmakers die iets lager spelen: Axel Witsel, Vadis Odjidja, Andrea Pirlo, Youri Tielemans… Niet traag, maar op die positie mist hij explosiviteit, startsnelheid en lichtvoetigheid. Centraal in de verdediging druipt de klasse ervan af. Een ongelofelijke goede crossbal over zestig of zeventig meter.”

Dario Van den Buijs (middenvelder, 12/09/1995): “Vorig seizoen overgekomen van Westerlo, waar hij niet naar de A-kern kon doorgroeien. Een crème van een gast, met veel voetballend vermogen, alleen ligt de snelheid van uitvoering te laag. Goede linkervoet, waarmee hij lange passes kan geven, maar iets te traag om links achteraan te spelen. In principe kan Dario alleen als verdedigende middenvelder uitgespeeld worden, waar hij die gebreken kan camoufleren.”

Obbi Oulare (aanvaller, 08/01/1996): “Diepe spits, met enorme fysieke mogelijkheden. Ik noem hem ‘Het Beest’, maar omdat hij zijn natuurlijke kracht niet altijd gebruikt, is het af en toe een beest in een schapenvacht. Soms gemakzuchtig, waardoor je hem elke dag kort moet houden. Opgeleid bij Rijsel en Standard en sinds vorig seizoen in Brugge, waar hij al progressie heeft gemaakt, maar toch: kleine motor, weinig volume. Zijn snelheid van uitvoering ligt nog te laag en als diepe spits heeft hij, ook door zijn lengte en gewicht, te veel ruimte nodig.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier