Francky Vandendriessche, doelman van Moeskroen, maakte na de wedstrijd in Westerlo een positieve plas. Hij pleit onschuldig. Het product methylprednisolone (cortisone) zit in de infiltraties die hij sinds zijn rugblessure op de openingsspeeldag tegen Anderlecht kreeg. Ontstekingsremmers. “Mijn laatste infiltratie was op 7 oktober, 16 dagen voor de controle”, zegt hij. “Op de vraag of ik de laatste dagen medicamenten had genomen, antwoordde ik bij de controle neen. Die inspuitingen zijn legaal, op vertoon van een medisch attest bij de controle. Dat ontbrak, omdat bij Moeskroen de ene dokter – die in Westerlo mee was – niet van de andere – die niet mee was – weet. Nu moeten we gewoon het attest overmaken. We dienden een volledig dossier in. Jammer dat het weken moet duren alvorens de zaak voor komt. Ik hoop dat de pers mij ook opbelt als Vandendriessche clean verklaard is, om eens te horen hoe ik de voorbije weken geleefd heb.”

Hij noemt het de zwartste bladzijde, het pijnlijkste moment uit zijn carrière. “Niet te vergelijken met een blunder. Toen ik de brief kreeg, was ik in alle staten. Mijn vrouw was net aan het bellen met de directeur van de school waar ze werkt, maar dat gesprek heeft ze meteen moeten afbreken. Als een gek heb ik naar de clubdokter gebeld en hem verweten voor alles wat niet mooi is. Wat hebben jullie met mij gedaan ! ’s Avonds laat kreeg ik nieuws dat het product in de infiltraties zit.

“Toen het in de pers kwam, heb ik meteen naar de controlecommissie van de Vlaamse Gemeenschap gebeld. Maar ze verzekerden mij dat het niet van hen kwam. Dan heb ik verder gezocht en onder andere met voorzitter Jean-Pierre Detremmerie gebeld. Bleek dat het vanuit Moeskroen kwam. Het fijne weet ik niet, maar ik weet honderd procent zeker dat het een politieke kwestie is. Dieper wil ik er niet op ingaan. Ik ben al genoeg gefrustreerd door die zaak. Jammer voor mijn naam en reputatie. Heel die heisa ! Op de frontpagina van alle kranten, op televisie gekomen. Onlangs overkwam een andere speler ongeveer hetzelfde ( Bram Vandenbussche van Cercle Brugge, nvdr) en daar worden dan vijf lijntjes aan gewijd. Ik ben er een paar dagen niet goed van geweest. Slap, geen zin om te trainen, geen motivatie, down. Ik wil bondsdokter Goossens bedanken voor zijn reactie in Het Nieuwsblad : Francky is onschuldig. Dat gebeurt bij veel andere sporters ook, schandalig dat het bij hem in de krant komt.” ( CV)

CV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier