Sinds begin februari al test bij Club Brugge met Daniël Chavez na Andrès Mendoza opnieuw een Peruviaan. Ofschoon zijn aanpassing de voorbije weken wat op zich liet wachten, bleek Chavez, die in de Braziliaan Hernandez bij de beloften een Portugees aanspreekpunt vond, de jongste dagen zijn draai te vinden : hij zorgde vrijdag in Wolvertem tegen de invallers van Anderlecht voor het eerste doelpunt en leverde een naar verluidt schitterende assist bij het tweede. Chavez kwam eigenlijk als spits naar Brugge, maar bleek bij nader inzien beter geschikt als zeer aanvallende middenvelder achter de spitsen. Als nummer tien voetbalde hij in een 4-5-1 in de rug van Ishiaku en Yulu-Matondo. Chavez, 18 en Peruviaans jeugdinternational, toont voor zijn leeftijd een zekere maturiteit, zag beloften- en invallerstrainer Luc Sanders. “Hij bleek sterk in duel, is tweevoetig, maar bij voorkeur rechts, heeft een normale gestalte en is enorm balvast. Je kan er ook in moeilijke omstandigheden de bal aan kwijt.” Een iets rustiger type dan Mendoza is het ook. “Chavez is uiterlijk ook meer het bleke type, het type Peruviaanse indiaan, zeg maar, terwijl Mendoza toch donkerder was en meer Zuid-Amerikaans.” Chavez werd opgeleid aan de Academia Cantalao, waar ook Pizzaro en Guerrero van Bayern München hun vorming genoten.

Quasi terzelfder tijd kwam ook de 20-jarige Senegalese international El Hadji Diallo testen. Zijn landgenoot en tevens ook verdedigende middenvelder Bayall Sall vertrok. “Hij had vorige week maandag ineens geen goesting om te komen trainen”, zegt Sanders. Diallo bleef wel en is dus een verdedigende middenvelder, rechtsvoetig, groot, maar wat frêle door de lange benen, en sterk in de recuperatie.” Hem wou Club nog iets meer tijd geven om zich te bewijzen.

Derde tester was Yves Lenaerts, de 23-jarige doelman van het stervende Beringen-Heusden Zolder. Hij maakte een goede indruk in zijn eerste wedstrijd. “Je ziet dat hij in de tweede klasse matchen heeft gekeept in moeilijke omstandigheden, een goede scholing heeft gehad en ook kan meevoetballen. Een sobere jongen, heel ambitieus, maar met de voeten op de grond. Hij deed het in zijn eerste wedstrijd meer dan goed.” Voordien dacht Club aan een oudere derde doelman, maar de piste-Lenaerts was gezien het nakende verdwijnen van Beringen-Heusden Zolder een mooie opportuniteit. Lenaerts, die nog voor PSV speelde en door Luc Nilis naar Beringen Heusden-Zolder werd gehaald, tekende voor drie jaar.

RDG

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier