Andreas Möller moet Frankfurt voor degradatie behoeden.

Zijn terugkeer werd nu al uitgeroepen tot de meest sensationele comeback van het jaar. Terwijl iedereen er tot voor kort van uitging dat Andreas Möller op 36-jarige leeftijd zou stoppen met voetballen, volgde er onlangs een verrassende wending. Aanhoudende telefoontjes van voormalig Frankfurtvoorzitter Peter Fischer, chef-scout Karl-Heinz Körbel en ook nog spelerslicentieverantwoordelijke Rainer Falkenhain – dit alles zonder medeweten van trainer Willi Reimann – zorgden ervoor dat de stijlrijke middenvelder terugkeerde naar zijn oude liefde, waar hij in april 1986 zijn imposante voetballoopbaan startte.

Geld kan alleszins niet de doorslag hebben gegeven voor de rentenier in spe. Alleen al vorig seizoen incasseerde Möller 2,5 miljoen euro. Nu zal hij zich tevredenstellen met een maandelijkse vergoeding van 10.000 euro. Maar er werd hem ook de belofte gedaan dat hij later ofwel als manager of als assistent van de voorzitter kan fungeren. Bij zijn debuut tegen Borussia Mönchengladbach imponeerde Möller. Hij stuwde zijn ploeg naar een 2-0-zege, had de meest balcontacten (in totaal 64) van alle spelers op het terrein en blonk uit door zijn loopvermogen. “Ik voel me opnieuw 26”, sprak hij achteraf veelbetekenende taal in die Welt. “De motivatie was groot om mijn waarde te bewijzen in de Bundesliga. De conditie is er nog altijd. Hopelijk mag dit geluk nog lang blijven duren.” (FV)

HERTHA BSC verkeert in grote crisisstemming. Na de slechtste competitiestart in vijf jaar tijd wordt de druk op de schouders van trainer Huub Stevens groot. KARL-HEINZ RUMMENIGGE dreigt ermee in de toekomst de internationals van Bayern München niet meer vrij te geven voor interlands. Hij is niet te spreken over de kalender die werd uitgedokterd door de Fifa. “Wij betalen de lonen van de spelers, zelfs tijdens het WK. Maar de Fifa denkt alleen maar aan geld”, liet de oud-voetballer optekenen in Kicker. MEHMET SCHOLL (32) zal het duel tegen Anderlecht missen. De spelmaker van Bayern München moet drie weken rusten als gevolg van een verrekking in de rechterdij. BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH ontsloeg coach Ewald Lienen, pas sinds 2 maart in dienst. Hij werd opgevolgd door Holger Fach. TOMASZ HAJTO werd voor de rechtbank in Essen veroordeeld tot een geldboete van 180.000 euro wegens heling van sigaretten vanuit Polen. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Max (Rostock) 7 goals ; 2. Ailton (Bremen), Klimowicz (Wolfsburg) 5 goals ; 4. Amoroso (Dortmund), Pizarro (Bayern), 4 goals.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier