Deportivo staat laatste in zijn groep van de Champions League en scheert ook in de Spaanse competitie geen hoge toppen.

Deportivo La Coruña zit volop in een crisis. Vorige week keerden de blauw-witten terug naar Monaco, waar ze vorig jaar een gedenkwaardige 8-3-nederlaag leden. Even werd gevreesd voor een herhaling van dat scenario toen het na tien minuten 2-0 stond voor de ploeg uit het prinsdom. De Monegasken konden het hoge ritme echter niet volhouden aangezien ze enkele dagen voordien een vermoeiende wedstrijd hadden gespeeld in de competitie tegen landskampioen Lyon. Ze stelden er zich dan ook mee tevreden de vroege voorsprong vast te houden. Het resultaat blijft echter gelijk : Deportivo staat laatste in zijn groep met één punt op zes.

In de Spaanse competitie doen de Galliciërs het evenmin goed en staan ze in de buik van de rangschikking. Veertien dagen geleden leden ze zelfs een striemende 1-5-nederlaag tegen Valencia. De ploeg blijft naar zichzelf zoeken. De gedwongen afwezigheid van verdedigende middenvelder Mau-roSilva kan slechts een gedeeltelijke verklaring vormen voor het dalletje waar de ploeg nu doorgaat. “Zo gaat het altijd in het voetbal”, zegt de ervaren Silva. “Het lijkt plots alsof spelers die er niet bij zijn ineens onmisbaar worden. Deportivo heeft nochtans ook al wedstrijden gewonnen als ik niet speelde. Ik trek me een beetje op aan de woorden van ZinédineZidane, die verklaarde dat hij beseft dat hij niet goed bezig is, maar dat hij ook weet dat die situatie niet eeuwig zal blijven duren. Ook bij Deportivo kan het alleen maar beter gaan.”

De club voert al jaren een beleid van continuïteit. Dat leverde tot en met vorig seizoen ook vrij goede resultaten op, maar kennelijk is er een zekere sleur in het systeem geslopen en de tegenstanders kennen onderhand het spelsysteem van coach Javier Irureta als hun broekzak. Afgelopen zondag keerde Deportivo, voor het eerst met DiegoTristan in de ploeg, op het veld van Real Madrid het tij: het won met 0-1. (DDV)

Luis Aragonés had bij de bekendmaking van zijn selectie die het zaterdag en woensdag moet opnemen tegen België en Litouwen enkele verrassingen in petto. Zo deed hij uit eigen beweging geen beroep op Ivan Helguera, Juan Carlos Valeron en Fernando Morientes. Vicente van zijn kant blesseerde zich in de Champions-Leaguewedstrijd van Valencia op het veld van Werder Bremen. – Mariano Garcia Remon wordt door de meeste waarnemers beschouwd als interimcoach aan het hoofd van Real Madrid, maar voorzitter Florentino Perez hield er vorige week toch expliciet aan om hem een hart onder de riem te steken : “Hij zal de tijd krijgen die hij nodig acht.” (DDV)

TOPSCHUTTERS : 1. Eto’o (Barcelona), Milosevic (Osasuna), Di Vaio (Valencia) 5 goals ; 4. Rodriguez (Espanyol), Pandiani (La Coruña) 4 goals.

DDV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier