Diego Forlán wil Atlético Madrid helpen.

Volgend weekend staat het duel tussen Atlético Madrid en Villarreal op het programma. Voor de Uruguayaanse spits Diego Forlán (28) wordt het een heel bijzondere match. Gedurende drie seizoenen speelde hij immers voor Villarreal, om dan afgelopen zomer voor een transferbedrag van 21 miljoen euro te verkassen naar het Vicente Calderónstadion. Daar moet hij uitgroeien tot vervanger van boegbeeld Fernando Torres, die vertrok naar Liverpool.

“Toen ik hier tekende, wist ik natuurlijk dat ik met Torres zou worden vergeleken. Maar we zijn twee spelers met een totaal verschillende stijl”, zegt Forlan. “Ik ondervind daar niet speciaal veel last van.” Dat Villarreal momenteel hoger staat in de rangschikking dan Atlético is voor Forlán geen reden om zijn keuze te beklagen. “Ik speel nu voor een club met een rijke traditie, die na een periode met nogal wat teleurstellingen opnieuw prijzen wil pakken. Al twee keer eerder toonden ze interesse. De derde poging was dus de goede. Ik ben heel blij met mijn keuze, want ik krijg bijzonder veel vertrouwen. Het is mijn taak om assists uit te delen en te scoren, maar ik ben niet bezeten door die topschutterslijst. Het belangrijkste is dat het team wint. Als ik daartoe op een of andere manier een bijdrage kan leveren, is dat mooi meegenomen, maar ik wist al van bij het begin dat het niet makkelijk zou zijn. De Spaanse competitie wordt elk jaar moeilijker.”

Forlán heeft ook buiten het voetbal nog een brede interesse, want hij houdt van boeken en talen. De Zuid-Amerikaan is een polyglot : naast Engels en Portugees trekt hij zich ook uit de slag in het Frans én Italiaans. Graag wil hij nog enkele seizoenen in Europa spelen, om daarna – via Argentinië – terug te keren naar Uruguay. Van 1998 tot 2002 voetbalde hij al voor Independiente, vooraleer de oversteek te maken naar Manchester United. “Ik werd fan van Independiente en zou daar graag nog een vervolg breien aan wat ik er eerder neerzette.”

Manolo Jimenez (44) is de opvolger van Juande Ramos als trainer van FC Sevilla. Hij is één van de historische boegbeelden van de club, want als speler speelde hij voor de rood-witten liefst 354 wedstrijden in de Primera División. De jongste acht jaar werkte hij als coach van de filiaalclub van FC Sevilla.

Deco (30), de Portugese middenvelder van Barcelona, moet vijf weken langs de kant blijven. Uit de echografie die hij vorige week onderging bleek een scheur aan een van de adductoren van zijn linkerbeen.

José Luis Mendilibar (46), de trainer van Valladolid, verlengde zijn contract tot in juni 2009.

Paulo Bento, de coach van Sporting, zou volgens een Portugese sportkrant de eerste keuze zijn van Betis Sevilla om daar op het einde van het seizoen Hector Cuper op te volgen.

Deportivo La Coruña werd gevraagd om zijn wedstrijd tegen Real Madrid op zondag om 17 uur te spelen in plaats van zaterdag om 22 uur. Volgens de Galiciërs kostte deze uurwijziging 36.000 euro.

Granada, dat eerder al uitgebreid in het nieuws kwam door het stamnummer van Ciudad de Murcia over te kopen en zo een plaatsje kon verwerven in de Spaanse tweede klasse, doet opnieuw van zich spreken. In ruil voor 600.000 euro maakt een tv-zender nu een reality show over de dagelijkse gang van zaken bij de club.

Andrés D’Alessandro botste bij Zaragoza met trainer Victor Fernandez. De Argentijnse middenvelder, een woelwater die ook al een aanvaring had met Pablo Aimar, werd enkele dagen uit de kern gelaten, maar vrijdag kreeg hij een nieuwe kans.

DANIEL DEVOS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier