Cannavaro stelt zich vragen over de toekomst.

Einde contract bij Real Madrid is de Italiaanse centrale verdediger FabioCannavaro (35), die als aanvoerder van zijn nationale ploeg het WK van 2006 won en in dat jaar ook de Gouden Bal kreeg. Hij stelt zich vragen over zijn toekomst.

“De onderhandelingen over een contractverlenging zaten op het goede spoor. Maar nu er een nieuwe voorzitter komt in de plaats van RamónCalderón, wordt alles opnieuw in vraag gesteld”, laat hij optekenen. “Ik weet echt niet waar ik volgend seizoen zal belanden. Maar waar het ook is, ik zal altijd de kleuren van mijn club met dezelfde onverzettelijkheid verdedigen.” Cannavaro wil minstens nog een jaar op het hoogste niveau spelen. “Het is mijn doel om er op het WK van 2010 bij te zijn. Als je hard werkt, kan je lang blijven meedraaien. Elke morgen trek ik met evenveel plezier naar de training.”

Toen hij voor de Koninklijke tekende, was dat ook met de hoop om een CL-eindzege op zijn palmares te kunnen schrijven. Maar ook nu zal het er niet van komen. “Volgens mij is Barcelona zo sterk dat ze dit keer de grote kandidaat-winnaar zijn”, weet Cannavaro. “Voor de titel zullen we tot de laatste dag blijven strijden, maar we hebben ons lot niet meer in eigen handen. Het duel op 3 mei tegen Barça wordt cruciaal.”

Volgens Cannavaro heeft de sterkte van Barcelona veel te maken met de nieuwe coach PepGuardiola. “Hij stelde duidelijke regels op. Vorig jaar onder FrankRijkaard hoorde je alleen praten over problemen in de kleedkamer, nu enkel over voetbal. Bij ons veranderde de komst van JuandeRamos ook veel. Hij zorgde via enkele duidelijke afspraken – we moeten een half uur voor het begin van de training aanwezig zijn en zelf op ons gewicht letten – voor veel duidelijkheid. Onder BerndSchuster ging het er te relax aan toe. We waren twee seizoenen na mekaar kampioen geworden en we dachten dat ons niets meer kon overkomen. We zijn er onvoldoende in geslaagd om onszelf in vraag te blijven stellen.”

Frédéric Kanouté (30), de Malinese aanvaller van FC Sevilla, verlengde tot 2013. Hij maakte inmiddels al 90 goals en is zo samen met de Kroaat Davor Suker topscorer aller tijden van de Spaanse club.

Kaká(26) zou volgend jaar voor Real Madrid spelen. De Braziliaan blijft dat echter ontkennen. Dat bij Real ook opnieuw over Cristiano Ronaldo wordt gepraat, is niet onlogisch aangezien Florentino Pérez topkandidaat is om opnieuw voorzitter te worden. Naar verluidt, zou hij bereid zijn om met Manchester United te onderhandelen op basis van een bedrag van 80 miljoen euro.

International Santi Cazorla (23), middenvelder van Villarreal, mag een kruis maken over de rest van het seizoen. Hij liep tegen Almería een scheenbeenbreuk op.

Dady (27), de Kaapverdische spits van Osasuna die voluit Eduardo Fernandes Pereira heet, zal dit seizoen evenmin nog in actie komen. De aanvaller kreeg immers te horen dat hij een goedaardige tumor heeft.

David Villa (27) heeft gezworen dat hij zijn contract dat hem tot 2013 aan Valencia bindt, volledig zal uitdienen.

De Kameroense aanvaller Samuel Eto’o (28, Barcelona) stelde een eigen collectie horloges en juwelen voor onder de naam Eto’o World.

Tomás Ujfalusi (28), de Tsjechische centrale verdediger van Atlético Madrid, is uit de nationale ploeg gezet. Hem wordt verweten dat hij samen met vijf andere spelers aan de vooravond van de met 1-2 verloren partij tegen Slovakije de bloemetjes te veel heeft buiten gezet. De speler verdedigde zich tegen de aantijgingen en zegde dat hij latere oproepingen voor de nationale ploeg zal weigeren.

DANIEL DEVOS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier