Diagne

Mbaye Diagne © BELGAIMAGE

De reactie van Vanaken op de egoïstische actie van Diagne in de wedstrijd van Club tegen PSG was mijns inziens helemaal correct. Ruzie aan het zestienmetergebied voor de ogen van heel Europa moest zeker vermeden worden en de druk op Vanaken, indien hij de elfmeter toch zou trappen, ging immens veel groter geweest zijn. Met Vormer op het veld zou dit eenvoudiger geweest zijn omdat hij als kapitein de aangeduide strafschopnemer (niet zichzelf!) kon laten trappen.

Een adequate bestraffing moet volgen in de vorm van een boete en of een (langdurige?) schorsing. Zo niet, dan staan er reeds anderen klaar om hetzelfde gedrag te tonen, menend dat ze al Europese toppers zijn (ik noem geen namen, maar eentje begint met Den en eindigt op nis).

Clement zal moeten dansen op een slappe koord om iedereen tevreden te stellen waarbij de vraag moet worden gesteld: is de aanwezigheid van Diagne absoluut vereist om de titel binnen te kunnen halen? Tot op heden duidelijk niet, maar de competitie is nog (heel) lang. Bovendien zal Diagne het vertrouwen van de hondstrouwe supporters moeten terugwinnen, wat heel zeker niet makkelijk zal zijn.

In een groepssport staat niemand boven het collectief, kijk maar naar PSG en Neymar. Langdurig resultaat kan maar behaald worden door aanhoudende gezamenlijke inspanningen waarin egocentrische einzelgangers geen plaats mogen hebben, tenzij ze zich aanpassen natuurlijk.

Ik wil toch vermelden dat de match van Club tegen PSG de beste uitprestatie mag genoemd worden van een Belgische club tegen een wereldtopper!

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier