Dijon FCO

Trainer : Stéphane Jobard – 22/02/1971

Trouw is geen ijdel woord voor hem: hij bracht al bijna 30 jaar door bij Dijon, als kapitein, opleider, coach van de B-ploeg en assistent.

Eén keer ging hij hier weg: in 2018/19 was hij T2 van Rudi Garcia bij Marseille. Voor dit seizoen keerde hij als T1 terug naar het Stade Gaston-Gérard.

Als gewezen leraar lichamelijke opvoeding staat hij erom bekend dat hij spelers vertrouwen kan geven.

Transfers – In

Ecuele Manga (Cardiff City, Eng), Soumaré (Ol. Saint-Quentin), Baldé (Sporting CP, Por), Ndong (EA Guingamp).

Out

Rosier (Sporting CP, Por), Kwon (SC Freiburg, Ger), Kaba (FC Midtjylland, Den), Allain (Olympiacos Pireaus, Gre), Haddadi & Yambéré (Al-Ettifaq FC, KAS), Massouema (ES Troyes AC), Abeid (FC Nantes).

Stéphane Jobard
Stéphane Jobard© Icon Sport

Smaakmaker : Naïm Sliti

Terwijl Naïm Sliti vorig seizoen nog niet zo populair was bij de supporters, is hij sinds juni een held in het Stade Gaston-Gérard. Dijon werd pas achttiende in de competitie en moest zich dus redden via barrages. Na het gelijkspel in Lens scoorde de Tunesiër tweemaal in eigen huis om een zucht van opluchting op te wekken bij de supporters. De zomer van de in Marseille geboren spits was goed gevuld met ook nog de Afrika Cup met Tunesië, dat strandde in de halve finales. De weg naar de top was lang voor Sliti, die opgeleid werd bij Marseille en met Paris FC de derde en tweede afdeling doorliep om uiteindelijk in de Ligue 1 aan te treden met Lille. Maar toen Marcelo Bielsa een jaar later trainer werd, zat het verhaal er voor hem al op, waarna hij bij Dijon belandde.

Dijon FCO
Naïm Sliti
Naïm Sliti© Icon Sport

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier