Als voetballer heb je veel vrije tijd. Verveel je je nooit ?

Zeker niet, ik vind altijd wel iets om te doen. Zo gaan we graag eens naar kameraden of familie. In de zomer tennis ik af en toe en we hebben ook een oldtimer gekocht. Die wagen is bedoeld voor twee personen : sinds we Sean hebben, rijden we daar dus minder vaak mee dan vroeger. Veel van onze vrije tijd gaat ook naar de kleine, maar dat is een bewuste keuze. Het is een plezier Sean bezig te zien en ik kan er echt van genieten tijd met hem door te brengen.

Heb je altijd zo’n sterk vadergevoel gehad ?

Nee, eigenlijk niet. Ik had zelfs nooit gedacht dat ik zo gehecht zou zijn aan mijn kinderen. Ik ben op dat vlak dus zeker veranderd.

Hoe belangrijk zijn een mooi huis en een mooie wagen voor jou ?

Lang niet zo belangrijk meer als enkele jaren geleden. Ik zie dat nog wel graag, maar het primeert niet meer. Wanneer je een kindje hebt en er een tweede op komst is, verandert dat snel. We hebben nu een gezinswagen en huren een huis. We willen niet al ons geld in materiële dingen steken. We genieten dan liever van het leven door eens te gaan eten of op reis te gaan.

Waar breng je je vakantie het liefste door ?

Zowel Ellen als ik zijn echte Disney-fanaten. Ik ben al een negental keer in Parijs geweest en Ellen zelfs nog iets meer. Ook in Amerika waren we al in Disneyland. Wanneer de kinderen wat ouder zijn, willen we dat zeker nog doen.

Wat was de moeilijkste beslissing die je ooit moest nemen ?

Goh, ik zou het niet weten. Ik maak me niet snel druk in dingen. Ik ben een heel rustig type dat moeilijk kwaad te krijgen is en de dingen meestal neemt zoals ze komen. Alleen voor de gezondheid van de familie durf ik wel eens wakker te liggen. We hebben op zes maanden tijd drie familieleden en onze hond verloren en dan sta je daar toch wel bij stil. En na een slechte wedstrijd, dan slaap ik ook altijd slecht.

Wil je opnieuw een huisdier ?

Wij zijn allebei enorme hondenliefhebbers en ik denk dus wel dat er later weer een hond zal komen, maar we willen zeker wachten tot de kinderen wat ouder zijn. Een hond is voor ons een stuk van de familie en momenteel kunnen we niet genoeg tijd in een dier investeren. Bovendien is ons favoriet ras een Duitse dog en dat is een serieus beest. Die dieren zijn normaal wel goed in de omgang met kleine kinderen, maar je moet toch altijd opletten.

Wat zou je zeker nog willen doen als je nog maar één dag te leven had ?

Ik zou die dag gewoon bij de familie willen doorbrengen. Ik zou zeker niet alleen op pad gaan. Op langere termijn wil ik op sportief vlak terug mijn beste niveau halen en hoop ik ook nog langer bij Lommel te blijven. Privé zit de kans er wel in dat ik mij na mijn carrière inwerk in het familiebedrijf ( autobandencentrale, nvdr).

Wat had je achteraf bekeken liever anders gedaan ?

Ik had liever wat minder geld uitgegeven aan materiële dingen tijdens mijn eerste jaren als profvoetballer. Op dat moment geniet je daar natuurlijk wel van en heb je er ook plezier aan, maar ik zou het achteraf bekeken toch liever anders gedaan hebben. Ook zou ik mijn bompa wel eens willen ontmoeten, maar dat gaat dan niet over een fout die ik gemaakt heb… Hij is vlak voor mijn geboorte gestorven en ik heb hem dus nooit gekend.

Geloof je in een leven na de dood ?

Ik denk wel dat er iets is, ja. Volgens mij stopt het niet bij de dood. Ik ben katholiek opgevoed en ben ook gelovig, maar ik ben zeker geen fervente kerkganger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier