Noodaflevering ! Vermits de Rode Duivels op woensdag 22 mei naar Japan vertrekken, is dit een ultieme poging om hen van deze noodlottige trip te doen afzien. Of wacht eens… terwijl wij het schrijven, schiet ons de vrije Pinkstermaandag te binnen. Het zal toch niet waar zijn dat dit nummer pas op donderdag in de kiosk ligt ? Waar zou het vliegtuig met de Belgen zich dan bevinden ? Heeft het voldoende brandstof om nog terug te keren ? Heeft het wel voldoende brandstof om ter bestemming te geraken ? Hangt het Belgische gezelschap boven China of boven Mantsjoerije ? Buiten Binnen-Mongolië of binnen Buiten-Mongolië ? Als ze met het regeringstoestel van de luchtmacht hadden gereisd, bevonden ze zich op donderdag boven Steenokkerzeel, dat staat vast. Of ergens in de velden van Perk of Erps-Kwerps. Maar met een lijnvlucht…

Wij vrezen dat het te laat is. Het werk van Robert I (Maes) en Robert II (Van de Walle) om Robert III (Waseige) tot betere gedachten te brengen, is zinloos geweest. Nochtans doet Robert II in Het Laatste Nieuws al evenzeer zijn best als Robert I dat vijf maanden lang in Voetbal Magazine heeft gedaan. Neem nu vandaag : het schaamhaar van de Japanner krult niet zoals bij ons, maar hangt in slierten naar beneden ! Japanners zijn ook klein geschapen. Al heeft Robert II wellicht zichzelf als criterium genomen, en dan halen er niet veel volkeren de norm. “Wat een zwarte is voor ons”, gaat Van de Walle onverstoorbaar verder, “zijn wij voor de Japanner : een natte droom. En een bron van gêne.” Wat hij hiermee bedoelt, begrijpen wij niet helemaal, maar het klinkt in elk geval alsof onze Rode Duivels al op de landingsbaan het slachtoffer zullen worden van ongewenste intimiteiten. Niet te verwonderen dat hun vrouwen deze keer thuisblijven. En de meesten van hen schijnen dat absoluut niet erg te vinden, zo leiden wij af uit de talrijke interviews die de media dezer dagen afdrukken of uitzenden.

Robert II is nog lang niet uitgepraat over de Japanse schaamstreek. En hoe cryptischer hij wordt in zijn omschrijvingen, des te schokkender het klinkt in de oren van een preutse ziel als uw scout. Robert II : “Als een Europeaan met een Japanse zakenrelatie een publiek bad bezoekt, wat heel vaak gebeurt, is een koude douche vooraf dan ook een goeie carrièrezet.” Het heeft een uur geduurd voor wij snapten wat Robert hiermee bedoelt. Het kan geen toeval zijn dat naast zijn column een advertentie prijkt voor Dag Allemaal : “James Last (73) : Ik kan elke man een veel jongere vrouw aanraden.” Ja, hij wel met zijn trompet. Aanraden kan iedereen, maar kan hij er ons een bezorgen, dat is de vraag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier