Hoe lang ben je al omroeper?

“Momenteel ben ik tien jaar aan het werk. Toen de club van eerste nationale naar tweede daalde, hield de vorige omroeper het voor bekeken. Op dat moment hebben ze mij gevraagd om zijn taken over te nemen. Sindsdien neem ik zowel de muziek als het omroepwerk op mij.”

Job?

“Naast stadionomroeper ben ik ook wedstrijdscout voor Zulte Waregem. Daarnaast ben ik ook vertegenwoor-diger bij elektronicazaak Breva.”

Favoriete speler?

“Ik heb geen lievelingsspeler bij Zulte Waregem. Al heb je wel meer sympathie voor spelers die je al langer kent. Zoals Stijn Meert of Stijn Minne, die al geruime tijd bij de club actief zijn. Het contact met de spelers is wel sterk verminderd sinds Zulte Waregem een professionele club is. Daarnaast vind ik het spel van Standard schitterend om te zien, ondanks de haat-liefdeverhouding die ik ermee heb.”

Lievelingsnummer om te draaien voor of na een wedstrijd?

“Ik hou ervan om wat steviger platen te spelen. ‘Ne welgemeende fuck you‘ van Flip Kowlier bijvoorbeeld, al wordt dat lied niet door iedereen gesmaakt. Ik probeer wel voor ieder wat wils te spelen: schlagers, rock, pop enz. Die mix wordt erg gesmaakt door de fans.”

Als jouw club scoort …

“Hangt het ervan af om de hoeveelste treffer het gaat. Per score knalt er een ander lied door de luidsprekers. Bij een derde goal van Essevee speel ik ‘Un, dos, tres’ van Ricky Martin. Bij een vijfde wordt dat ‘Mambo number 5’ van Lou Bega. Als Zulte zeven keer zou scoren, krijgen de supporters ‘Zeven anjers, zeven rozen’ te horen.”

Wat moet een goede stadionomroeper kunnen volgens jou?

“Een klare, duidelijke stem is nood-zakelijk. Je moet ook goed kunnen inschatten wat belangrijk is en wat niet. Wat je ook zeker niet mag doen, is aanstootgevende muziek spelen. Daar heb ik jammer genoeg al slechte ervaringen mee gehad. Ik kreeg een waarschuwing, omdat ik ‘Ne welgemeende fuck you‘ had gespeeld tijdens een wedstrijd tegen Standard. Ik moest mij daarvoor verantwoorden bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat vond ik een ronduit belachelijke reactie.”

Welke anekdote zal je nooit vergeten?

“Op het moment dat we naar de vierde klasse waren gedaald, had ook de installatie haar beste tijd gehad. Tijdens een bepaalde match was ik hard aan het vloeken op het geleverde spel. Plots kreeg ik een bericht van een vriend dat mijn micro aanstond en iedereen in de kantine mijn gevloek kon horen. Ik was ervan overtuigd dat die afstond en er brandde ook nergens een lichtje dat erop wees dat het wel zo was. Om uitsluitsel te krijgen vroeg ik aan de mensen in de kantine om zich richting mij te draaien en te zwaaien. Tot mijn grote verbazing gebeurde dat ook. Later bleek dat ik door een kortsluiting in de kantine te horen was. Een memorabel moment.” S

Volgende week: Michel Verspecht (Tubeke)

JEROEN VAN PAESSCHEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier