Andrej Urnaut neemt kritiek van sportief manager niet.

Averbode nam onder Andrej Urnaut alweer een goede start, met onder meer een 3-0-overwinning tegen Lennik en een vlotte bekerzege op Waasland. Op dat vlak is de coach dan ook tevreden. “We draaien goed, maar dit jonge en nieuwe team heeft nog heel wat groeipotentieel. We volleyballen met te veel ups and downs.”

De club besliste om forfait te geven voor de Europese beker. Welk gevoel geeft dat?

Andrej Urnaut: “We moeten ons erbij neerleggen, maar we zijn ontgoocheld. Begrijpelijk, sommige jongens tekenden hier net omdát Averbode Europees zou spelen. Dat gebeurt nu niet en er hangt ons bovendien een Europese diskwalificatie voor de volgende jaren boven het hoofd.”

Sportief manager Guy Van Meeuwen uitte in dit magazine felle kritiek op jou. Een greep uit het aanbod: ‘De trainer regelde de transfer van zijn zoon achter onze rug.’ ‘Er is iets gebroken. Hij doet eigenaardige dingen.’ ‘Als er niets verandert, moet de club maatregelen nemen.’

“Als ik als trainer slechte resultaten behaal of niet goed werk met de jongeren, dan kan ik kritiek aanvaarden. Maar dit is belachelijk. Verder ga ik er niets over zeggen, ik stel voor dat je mijn advocaat, Stijn Boeykens van Sporta, opbelt.”

Doen we.

Meester Boeykens, kan u iets meer vertellen over ‘de problemen’ bij Averbode tussen uw cliënt Andrej Urnaut en Guy Van Meeuwen?

Stijn Boeykens: “De zoon van Andrej Urnaut is meerderjarig en vrij om te gaan en te staan waar hij wil. Wat Guy Van Meeuwen zegt, raakt kant nog wal. In een regionale krant is ondertussen blijkbaar ook een artikel verschenen waarin hij de trainer verantwoordelijk stelt voor de financiële problemen en het feit dat de club niet Europees zou kunnen spelen. Van Meeuwen gooit zomaar de naam en faam van Andrej Urnaut te grabbel. Het is toch op zijn minst eigenaardig dat de trainer die momenteel bij Averbode actief is in allerlei artikels zwart gemaakt wordt door de sportief manager van dezelfde club. We zien ons verplicht te reageren. Er is een brief onderweg naar Averbode met de vraag of dit een standpunt van de club is, of dat het gaat om de individuele mening van Guy Van Meeuwen. In het tweede geval willen wij dat de club zich distantieert van deze lasterlijke uitspraken.”

Vreest Andrej Urnaut niet dat een ‘juridische brief’ in slechte aarde zal vallen bij het clubbestuur?

“We zijn al eerder tussengekomen voor hem en ook voor enkele spelers van Averbode – er is overigens nog een aantal dossiers aanhangig. Wij verdedigen gewoon de belangen van onze cliënten en vragen geen onverantwoorde zaken. ( Schamper) Ik lees in het artikel in Sport/Voetbalmagazine dat er toch al gedreigd wordt met ontslag, of wij nu tussenbeide komen of niet. Dit zal dus niet echt een verschil uitmaken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier