Roeselare speelt vanavond in de CL tegen Mallorca.

In zijn eerste CL-wedstrijd van het seizoen ontvangt Roeselare vanavond de ongeslagen Spaanse competitieleider Palma de Mallorca. Het team van coach Dominique Baeyens kende een allesbehalve feilloze aanloop naar deze belangrijke afspraak. Zaterdag verloor Roeselare nog in eigen zaal met 2-3 van Averbode.

Dominique Baeyens: “We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Op gebied van fysieke paraatheid is het momenteel kommer en kwel. Tegen Averbode konden we opnieuw geen beroep doen op Rouzier, terwijl zijn vervanger als hoofdaanvaller, Marel, tijdens de opwarming een lichte verrekking opliep. Daardoor moest ik na de eerste set andermaal verschuivingen doorvoeren. Tot overmaat van ramp kreeg Nikic in het midden van de derde set last van kniepijn. Met het oog op de wedstrijd tegen Mallorca haalde ik hem naar de kant. Het is sowieso al moeilijk om met zes nieuwe spelers een ploeg te vormen. Als de omstandigheden dan nog tegenvallen, dan kan je af en toe een uppercut krijgen, zoals zaterdag. Het komt er op dit moment voor ons op aan om te pieken naar belangrijke confrontaties.”

Zoals die tegen Mallorca.

“Dat is zelfs een beslissende wedstrijd, of toch bijna beslissend. Om ons te plaatsen voor de volgende ronde – dat was en is nog altijd de ambitie – zullen we Mallorca moeten opzijzetten, want je kan ervan uitgaan dat Macerata in onze poule top twee zal halen. Die eerste thuismatch móéten we dus winnen.”

Hoe moeilijk wordt dat?

“Mallorca is niet meer zo sterk als twee seizoenen geleden. Financieel en bijgevolg ook sportief moesten ze een stap terugzetten. In de twee wedstrijden die ik van hen zag, bewezen ze over een meer dan degelijk team te beschikken. Het is echter zeker geen onmogelijke opdracht: als we zelf ons niveau halen, verwacht ik dat we winnen. In die optiek hoop ik dat we iedereen speelklaar krijgen, ook Rouzier. Maar goed, ook zonder hem moet het gebeuren.”

In de competitie lijkt Maaseik vooralsnog onklopbaar.

“Maaseik is momenteel de sterkste ploeg van België, zonder discussie. Daar kan ik ook mee leven. Ze mogen gerust als competitieleider de eerste competitiefase afsluiten. Het systeem leent zich ertoe om de achterstand in te halen, want alles wordt toch beslist in de play-off. Het is nog lang niet aan de orde, maar in een eventuele finale hoeven wij ons, met de nieuwe zaal van Maaseik, evenmin langer zorgen te maken over het thuisvoordeel van onze tegenstanders.”

Wat vind jij ervan dat er, terwijl de competitie al bezig was, alsnog beslist werd om punten toe te kennen na de eerste fase?

“De regel op zich vind ik wel oké. Maar dat de beslissing pas genomen wordt als de competitie al aan de gang is, houdt natuurlijk geen steek. Ach ja, in die randzaken steek ik niet langer energie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier