Wat doe je nog naast voetballen ?

Eigenlijk weinig. Ik geef nog training en hou me veel bezig met de kinderen ( zoontjes Fabio en Livio zijn respectievelijk vijf en drie jaar, nvdr). Verder winkel ik ook wel eens graag. Dan bedoel ik voor kledij, want echt boodschappen doen, laat ik aan mijn vrouw over. Wij hebben veel vrije tijd, maar ik verveel me nooit. Als Kim en ik samen vrij zijn, gaan we af en toe eens naar een concert of pikken we een film mee in de bioscoop.

Wat vind je belangrijk bij de opvoeding van de kinderen ?

Vooral dat ze respect hebben voor andere mensen. We proberen hen ook de waarde van bepaalde zaken duidelijk te maken. Zo willen we dat ze goed beseffen dat niet alles vanzelfsprekend is. Als Fabio uit bad komt, klaagt hij bijvoorbeeld vaak dat hij het koud heeft. We zagen eens een reportage over de schrijnende omstandigheden waarin de kindjes in Afrika leven en dan zeg ik hem zulke momenten ook : denk eens aan de kindjes die we op tv zagen. Wij zijn zoveel luxe gewoon. We hebben lekker eten, we kunnen ons wassen in een warm bad,… Dat is allemaal niet zo evident hoor.

Waar liggen jouw roots eigenlijk ?

Ik ben in Genk geboren en ben in Zwartberg en Houthalen opgegroeid, maar mijn ouders zijn afkomstig uit Italië. Ik spreek wel Italiaans, maar zeker niet vloeiend. Ik kan me goed behelpen, maar thuis spraken wij eigenlijk bijna enkel Nederlands. Wij gaan nog af en toe naar Italië op vakantie, maar ik zou er toch niet definitief willen gaan wonen.

Hecht je veel belang aan het interieur van je huis ?

Het is wel belangrijk dat het gezellig is, maar wij nemen beslissingen betreffende het interieur altijd samen. Het is niet dat één van de twee beslist hoe het moet. We hebben trouwens ongeveer dezelfde smaak, dus dat valt goed mee. We vinden het belangrijk om het niet te druk te maken. We houden van ruimte en soberheid.

Favoriet tv-programma ?

Vooral praatprogramma’s spreken me aan : Ombudsjan, Recht van Antwoord,… Af en toe kijk ik ook eens graag naar een film, maar als ik mag kiezen, geef me dan toch maar een talkshow. Soaps interesseren me totaal niet, maar Kim kijkt bijvoorbeeld wel graag naar Friends. Ik ben ook een echte zapper, soms tot ergernis van mijn vrouw. Ik heb steeds de afstandsbediening vast en als het me niet aanstaat, verander ik van zender. Bij reclame zap ik onmiddellijk weg.

Wat vind je het vervelendste aan je job ?

Goh, eigenlijk zijn er niet veel nadelen, vind ik. Het enige is dat we vaak feestjes missen omdat die bijna altijd tijdens het weekend georganiseerd worden. Voor mezelf vind ik dat niet zo erg, maar voor de familie is het soms wel jammer. Maar reden tot klagen heb ik zeker niet, want ik krijg er heel veel voor in de plaats.

Wie zou je wel eens willen ontmoeten ?

Bill Clinton. Ik hou totaal niet van politiek, maar ik zou hem toch wel eens willen ontmoeten. De druk die op zo iemand zijn schouders rust op het moment dat hij president van Amerika is, is toch niet niets. Hij komt bovendien sympathiek over. In de sportwereld zou ik kiezen voor Michael Jordan. Ik vind hem een schitterende sportman mede door zijn comeback als basketter. Het is een topatleet die ook als mens iets uitstraalt.

Wat is je mooiste herinnering ?

Privé zijn dat zeker de geboortes van de kinderen, waarbij de eerste nog specialer is dan de tweede omdat je niet weet wat je mag verwachten. Dat zijn twee momenten die in mijn geheugen gegrift staan en waarvan ik enorm heb genoten. Op sportief gebied is mijn mooiste herinnering de eerste bekerfinale met Genk tegen Club Brugge.

Welke periode uit je leven zou je graag nog eens overdoen ?

Mijn eerste drie, vier levensjaren. Dan wordt alles voor jou geregeld : je ouders geven je eten, je wordt gewassen, kortom : je hebt geen zorgen ! Maar ik mag niet klagen hoor, eigenlijk heb ik tot hiertoe al van alle periodes genoten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier