Het leverde misschien wel een van de mooiste beelden op van het voorbije kalenderjaar 2002 : Domenico Olivieri (34) die de winnende strafschop voorbij Jan Moons trapte en zo La Louvière ten koste van RC Genk naar de kwartfinales van de Belgische beker schoot. Olivieri leek plots te beseffen dat hij nog bij Genk onder contract staat. Hoe dan ook : straks neemt hij het met La Louvière in de kwartfinale op tegen Standard.

Een bekerfinale met La Louvière, het zou een mooi afscheidscadeau kunnen zijn ?

Domenico Olivieri : De bekerfinale halen zou inderdaad mooi zijn. Ik speelde met RC Genk al een paar keer in het Koning Boudewijnstadion en hou daar fantastische herinneringen aan over. Vooral de 4-0-overwinning in de finale tegen Club Brugge zal ik nooit vergeten. Maar laat ons realistisch blijven : een bekerfinale is voor dit La Louvière nog veraf.

Zou het voor jou de laatste wedstrijd zijn op eersteklasseniveau ?

Daar kan ik nu nog geen uitsluitsel over geven. Mijn contract loopt af in juni. Over een eventuele verlenging is nog niet gesproken. Ik wacht op een voorstel van La Louvière, of van andere ploegen.

Je hebt de reputatie ‘een libero van de oude stempel’ te zijn, iemand die altijd achter zijn verdediging speelt. Bestaat het gevaar niet dat die reputatie in jouw nadeel speelt ?

Iedereen heeft zijn eigen visie over voetbal. Als iemand zich niet kan vinden in mijn spelstijl, dan is dat maar zo. Ik maakte met mijn manier van spelen deel uit van een ploeg die landskampioen werd, Brazilië werd wereldkampioen met een libero die achter zijn verdediging speelde en ook Duitsland, de verliezend finalist op het WK, paste af en toe een dergelijke tactiek toe. Meer heb ik daar niet aan toe te voegen. Ach, binnenkort word ik zesendertig jaar. Ik heb mooie jaren achter de rug, die kunnen ze me alvast niet meer afpakken.

Misschien een voordeel : je bent een vrije speler op het einde van dit seizoen.

Juist, maar de vraag blijft : wie wil er nog libero van mijn leeftijd ?

Vrees je het moment waarop je je schoenen aan de haak zal moeten hangen ?

Nee, want die beslissing zal ik zelf nemen. Ik kan me er dus perfect op voorbereiden.

Weet je al wanneer je die beslissing gaat nemen ?

Dat zal niet lang meer duren. Ik wacht in elk geval niet tot juni. De volgende weken zal ik alles eens rustig op een rijtje zetten en de knoop doorhakken.

Welke richting denk je uit te gaan ? Trainer worden of de cirkel rondmaken en in provinciale bij Houthalen, waar alles voor jou begon, gaan spelen ?

Geen van beide. Ik denk niet dat ik ooit trainer word. Op amateurniveau gaan voetballen, gewoon voor het plezier om tegen een balletje te trappen, zegt me niks. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van het voetbal, doe het nog altijd heel graag. Heel mijn leven heb ik met passie aan het voetbal gewijd – mijn eerste speelgoed was een voetbal -, maar in het leven moet je een bladzijde durven om te slaan. Weet je, in welke functie is nog niet beslist, maar RC Genk heeft me beloofd mij in hun organigram op te nemen op het moment dat ik het voor bekeken houd als voetballer.

door Daniel Devos

‘Ik wacht op een voorstel van La Louvière, of van andere ploegen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier