Dominic Calvert-Lewin – Club: Everton FC

Dominic Calvert-Lewin © BELGAIMAGE

De 23-jarige Engelse spits blaakt van het vertrouwen en maakte zijn eerste hattrick voor the Toffees in de 5-2-overwinning tegen West Bromwich Albion.

Op 6 maart kreeg Dominic Calvert-Lewin de bevestiging van zijn goede vorm. De Nederlandse technisch manager Marcel Brands bood hem toen immers een contractverlenging van 2023 tot 2025 aan. Een nieuwe stap in de ontwikkeling van de spits, die vorig seizoen plots aan de lopende band begon te scoren. Eerder had hij altijd de reputatie gehad van een speler die zijn talent niet kon omzetten in concrete prestaties met doelpunten en assists. Begin maart, bij het uitbreken van de coronacrisis, zat Calvert-Lewin aan 13 goals in 26 wedstrijden. Acht van die treffers maakte hij wel tijdens de laatste tien duels.

De opflakkering van Calvert-Lewin kwam er na de komst van Carlo Ancelotti.

Zijn opflakkering vond plaats na de komst van de Italiaanse manager Carlo Ancelotti, die op 21 december voor vier en een half jaar tekende bij Everton en met aantrekkelijk voetbal zorgde voor een ommekeer. ‘Dankzij hem aan het roer wordt het veel gemakkelijker om geloof te hebben’, stelde de 1,87 meter grote Calvert- Lewin vast. ‘Ik liet zien dat ik het nummer 9-shirt waard ben. En ik kan nog veel presteren bij deze club.’

In augustus 2016 werd de

rechtsvoetige Calvert-Lewin voor 1,8 miljoen euro overgenomen van Sheffield United, ondertussen liep zijn marktwaarde al op tot 24 miljoen euro. Tegen West Bromwich Albion lukte het hem via een hakje, een binnentikker en een bal met het hoofd om zijn eerste hattrick – als jongste Engelsman in het Evertonshirt – ooit aan te tekenen. Op de openingsspeeldag had hij ook al de winning goal tegen Tottenham gemaakt. Met zijn vier treffers moet hij in de topschuttersstand enkel Heung-min Son (Spurs) naast zich dulden. Duidelijk werd wel bij het veelbelovende Everton dat Calvert-Lewin met James Rodríguez over een ideale foerier beschikt. Starten met een zes op zes, dat gebeurde voor het laatst bij Everton acht jaar geleden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier