Barcelona speelde tegen FC Sevilla om vijf over middernacht.

De Catalanen wilden graag tegen FC Sevilla spelen op dinsdag 2 september. Omdat de Andalusiërs weigerden, dreigde Barcelona ermee de wedstrijd te programmeren op woensdag, maar dan wel met aanvang om vijf minuten na middernacht. De Catalanen voerden dat dreigement ook effectief uit.

“Ze zijn compleet geschift”, gaf trainer Joaquín Caparrós van de Zuid-Spaanse ploeg meteen uiting aan zijn verontwaardiging. Maar omdat de voetbalbond niet reageerde op het initiatief van Barcelona, moest FC Sevilla zich uiteindelijk naar het bijzonder ongebruikelijke wedstrijduur schikken.

Dat het zo ver kon komen, heeft te maken met de grillen van de kalender. Barcelona was op zaterdag 30 augustus aan de competitie begonnen op het veld van Bilbao en wilde tegen Sevilla op dinsdag aantreden, om op die manier zijn buitenlandse internationals te kunnen opstellen. Dat waren er een flink aantal : de Argentijn Javier Saviola en de Nederlanders Phillip Cocu, Marc Overmars, Giovanni Van Bronckhorst en Michael Reiziger. Ook PatrickKluivert was opgeroepen voor Oranje, maar die was voor het duel tegen Sevilla sowieso geschorst.

FC Sevilla had echter pas zijn eerste competitiematch in het eigen Sanchez Pizjuanstadion afgewerkt op zondag en weigerde om twee dagen nadien al aan te treden in Camp Nou. Maar omdat het om middernacht al woensdag is, pakten de Catalanen, die toch nog over de Braziliaan Ronaldinho, de Portugees Quaresma en de Turk Rüstü Recber konden beschikken dus uit met een nooit gezien aanvangsuur. De bond vond dat het een zaak was voor de Profliga en reageerde niet. FC Sevilla had gezworen dat het op het veld wraak zou nemen voor deze onverantwoorde stunt. Het leek daar ook lange tijd in te zullen slagen. Maar uiteindelijk maakte Ronaldinho met een prachtige goal de 0-1-voorsprong toch nog ongedaan en eindigde de partij op een billijk 1-1-gelijkspel. Daar was niet iedereen tevreden mee. (DDv)SPANJE won zijn oefenduel tegen Portugal met 0-3. JUAN ROMAN RIQUELME debuteerde vorige dinsdag voor Villarreal tegen Real Madrid (1-1), dat slechts in de 85ste minuut de gelijkmaker scoorde via de jonge Nuñez. RONALDO zal bij Real voortaan het nummer 9 dragen, dat eerder toebehoorde aan Fernando Morientes. JAVIER PORTILLO krijgt nu het shirt met nummer 11. REAL MADRID gaat twee voetbalscholen openen in Latijns-Amerika. JORDI CRUIJFF (Espanyol) liep een schedelbreuk op. (DDv)

TOPSCHUTTERS : 1. Milosevic (Celta Vigo), Pandiani (Dep. La Coruña), Eto’o (Mallorca), Javi Guerrero (Santander), Kovacevic (Sociedad) 2 goals.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier