Geboren op 9 mei 1976.

Gehuwd met Tamara en vader van Elena.

Welk karakter heb je ?

“Er is de Nenad Jestrovic op het voetbalveld en die buiten het voetbal. In de wedstrijd ben ik een vechter, iemand die altijd wil winnen en die zich opwindt als het niet loopt zoals hij zou willen. Trainers hebben me al dikwijls moeten kalmeren. Sommige mensen gaan zover dat ze me een slecht karakter toeschrijven. Maar in het dagelijkse leven ben ik erg rustig. Dan wind ik me zelden op en ben ik erg sociaal.”

Wat is je levensmotto ?

“Leef van dag tot dag. Loop niet met je hoofd in de toekomst. Dat heb ik wel geleerd door de blessures waarvan ik al het slachtoffer werd. Ik probeer niet te ver vooruit te denken, want dat heeft me al veel ontgoochelingen opgeleverd.”

Wat is je grootste gebrek ?

“Dat ik te vriendelijk ben. Ik wil altijd iedereen een plezier doen, en soms is dat me al zuur opgebroken. Op dat vlak ben ik bezig te veranderen, ik laat me niet meer zo gemakkelijk doen. Vooral in zaken moet ik me harder durven opstellen, wanneer ik een contract onderhandel bijvoorbeeld, maar ook in privé-aangelegenheden.”

Wat zijn je favoriete bezigheden ?

“Ik speel graag tennis, maar de tijd ontbreekt mij er vaak voor. Ik hou ook van zwemmen… en van duiken. Sommigen zeggen dat ik het ook graag doe in de zestien meter ( lacht). Maar soms moet je de scheidsrechter een beetje helpen, nietwaar ?”

Welke voornamen vind je mooi ?

Elena. Een erg muzikale voornaam, erg Slavisch ook en met veel charme. Ik hou ook erg van Anastasia. En van David en, vooral, Mihaljo voor een jongen.”

Waar hou je van bij een vrouw ?

“Schoonheid. Ook vanbinnen. Van mijn echtgenote verwacht ik dat ze begrijpend is en me steunt, want het leven van een voetballer gaat niet altijd over rozen en soms ben ik slecht gehumeurd. Bij een man hou ik van klasse, elegantie, verzorgd en goed gekleed zijn.”

Wat is je lievelingsboek?

“20.000 mijlen onder zee van Jules Verne. Als kind las ik het in het Servisch en het heeft mijn leven getekend. Het is avontuur en fictie, maar soms wordt fictie realiteit.”

Wie is je held ?

Ayrton Senna. Zijn dood heeft me erg aangegrepen. Ik bewonder alle grote sporters omdat het helden zijn, hoeveel nuttiger ook het werk van anderen is. Superman is mijn fictieheld. Ik zie me perfect in zijn huid kruipen : vliegen, reizen naar de sterren, de wereld rondgaan in een uur… Het doet me dromen.”

Wat had je willen zijn ?

“Een beroemd acteur in Hollywood. Sylvester Stallone en Richard Gere zijn mijn favorieten, De laatste samoerai, met Tom Cruise, is mijn lievelingsfilm. Een romantische prent, maar net zo goed hou ik van horror.”

Waar zou je willen wonen ?

“In Belgrado. Ik ben er geboren en zou er later willen terugkeren. De stad is erg veranderd. In vergelijking met Brussel, dat naar mijn smaak een te administratieve stad is, is Belgrado veel levendiger. Vooral voor jonge mensen. Veel mooie cafés, veel plekken om uit te gaan. Telkens als ik er kom, heradem ik.”

Stel : je bent puissant rijk. Wat doe je met je geld ?

“Een mooi huis kopen in Belgrado. En nog een ander aan zee. Een boot ook. En een privé-jet, waarom niet ? Ik zou feesten organiseren voor mijn vrienden. Reizen, de wereld zien, zoveel mogelijk voetbalwedstrijden bijwonen. Tegelijk vraag ik me af of het me gelukkig zou maken. Een mens zit nu eenmaal zo in mekaar dat hij nooit helemaal gelukkig is.”

Wat is voor jou de hemel op aarde ?

“Een wereld waarin iedereen zich goed voelt. Voor mij is dat mijn vaderland. In de veronderstelling dan dat ik er mij financieel op mijn gemak kan voelen en mijn gezin een comfortabel leven kan geven.”

Wat zijn je eerste woorden voor Gods aanschijn in het Paradijs ?

“Goeiedag ! Heel gewoon. En dan zie ik wel hoe hij me zal beoordelen.”

Daniel Devos

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier