Wat is je favoriete yoghurt?

“De diëtist heeft gezegd dat ik kwark moet eten en die met aardbeiensmaak vind ik wel lekker. Kwark is goed voor het herstel van de spieren en om massa te kweken, zegt die man. Dat laatste mag wel bij mij. We worden in Utrecht van nabij opgevolgd. Zeker de jongens zoals ik, die alleen wonen en op zichzelf moeten passen. Af en toe vraagt de diëtist om eens alles op te schrijven wat we in een week eten en dan kijkt hij dat lijstje na.”

Wat is je beste karaokeprestatie ooit?

“Dat zal zeker een nummer van Michael Jackson geweest zijn. En als je hem imiteert, moeten er natuurlijk danspasjes bij. Ik kan het niet zoals de meester, maar kom toch aardig in de buurt. Van jongs af ben ik een grote fan van zijn muziek.”

Heb je een bijnaam in de club?

“Bij Apeldoorn noemden ze me Ribéry, omdat ze daar vonden dat mijn spelstijl lijkt op de zijne. We vonden het ginder leuk om elkaar bekende namen te geven. Zelfs tijdens wedstrijden gebruikten we die.”

Wat draag je thuis aan je voeten?

“Mijn vriendin Katrin is onlangs naar Australië geweest en heeft voor mij Uggs meegebracht, die zijn nu in de mode. Heel warme pantoffels.”

Wat is de verste reis die je zelf ooit maakte?

“Mijn moeder had eens een bespreking voor haar werk in Maleisië. Mijn pa, mijn twee broers en ik zijn toen meegeweest. Een heel toffe ervaring. Ma is professor aan de KU Leuven en werkt in een ziekenhuis, ze doet onderzoek naar bedplassen bij kinderen. In Maleisië werd ze die keer enorm in de watten gelegd, en wij als familie ook. Na mijn voetbalcarrière ga ik heel veel reizen. Ik wil de wereld zien: Australië, Zuid-Afrika, Amerika …”

Welk Nederlands product moeten wij dringend beginnen te importeren?

“Ze hebben hier lekkere fruitfrisdranken die je in België niet vindt: Dubbelfrisss. Een soort water met vruchten erbij, zonder prik. Er zitten heel weinig calorieën in, perfect voor voetballers. Dan ga je geen cola meer drinken, of andere troep.

“In de omgekeerde richting zouden Hollanders dringend andalouse moeten invoeren. Die saus kennen ze nog niet. Ik eet die heel graag, bij een broodje of bij frietjes. Telkens als ik in België vertrek, stop ik een aantal bokaaltjes in mijn tas.”

Wat is het mooiste wat in je kerstboom hangt?

“In mijn huisje hier in Utrecht zet ik geen boom, want ik vier kerst in België.”

Als je rekeningen in de bus krijgt, betaal je die dan direct of wacht je tot de deadline?

“Ik betaal meestal op het laatste moment. Niet omdat ik aas op wat extra intrest of uit gierigheid – ik ben niet zo erg met geld bezig – maar uit slordigheid en luiheid. Veel jongens brengen hun papierwerk in orde op hun vrije dag, maar dan rijd ik telkens naar België. Ik ben altijd nogal druk bezig.”

Gooi je weleens iets kapot als je kwaad bent?

“Nee, ik ga heel kalm door het leven. Ik probeer te genieten van elke minuut. En als iets me toch kwaad maakt, dan ben ik rustig boos in mezelf.”

Op welk soort beha’s knap jij af?

“Barbiebeha’s, die pinkroze zeggen me absoluut niks. Geef mij dan maar zwarte. Of felgroene, op een mooi bruin gekleurd velletje vind ik die wel leuk.”

Bij welke knappe dame zou je niet wegkijken mocht ze in roze lingerie voor je neus springen?

Emmanuelle Chriqui, die Sloan speelt in de serie Entourage. Een vrouw moet vooral niet van zichzelf denken dat ze mooi is. Ik hou van natuurlijke meisjes.”

Met wat verdiende je vroeger soms iets bij?

“Mijn broers en ik moesten niet veel kopen, we kregen alles van onze ouders mee. Ik had nooit veel geld. Wel kon ik op school ’s middags de stad in en veel jongens mochten dat niet. Dan ging ik voor hen vaak broodjes halen en kocht ik het mijne met de winst die ik maakte. De anderen betaalden mij hun broodje plús vervoerskosten.”

In deze rubriek laten we dit seizoen afwisselend een Belgische voetballer uit de Belgische competitie en een Belgische voetballer uit een buitenlandse competitie aan het woord.

KRISTOF DE RYCK

Ik knap af op barbiebeha’s