Na de Italiaanse centrale verdediger FabioCannavaro en de Braziliaanse verdedigende middenvelder Emerson, die beiden werden weggehaald bij Juventus, is de Nederlandse spits RuudvanNistelrooy (30) de derde grote transfer van Real Madrid. Ook Bayern München had belangstelling voor de aanvaller van Manchester United, maar Van the Man koos uiteindelijk voor de Spaanse club, die vijftien miljoen euro voor hem neertelde. “Ik droomde er altijd van om voor deze club te kunnen spelen, want het is de grootste ter wereld”, verklaarde Van Nistelrooy toen hij na de medische tests werd voorgesteld aan zo’n vijfduizend tevreden fans. “Vandaag gaat voor mij een droom in vervulling.” Hij voegde er nog aan toe dat Real altijd zijn eerste keuze was, van zodra duidelijk werd dat hij op Old Trafford niet langer door een deur kon met SirAlexFerguson. Maar zijn vijf fantastische jaren bij de Mancunians liet hij ook niet onvermeld : “Manchester United zal voor altijd een belangrijk deel van mijn leven zijn.”

De Nederlander voegde zich vervolgens bij zijn nieuwe teammaats, op stage in het Oostenrijkse Irdning. Ook met zijn vroegere teammaat DavidBeckham was het een blij weerzien. Die toonde zich erg opgetogen : “Ik beleefde al twee fantastische seizoenen met hem. Een formidabele vent, als voetballer én als mens !”

Bij Real zal van Nistelrooy de concurrentie moeten aangaan met een hele reeks gereputeerde spitsen : Raúl, Ronaldo, Robinho, JulioBaptista en AntonioCassano. Had een team met zo’n arsenaal aan aanvallers nog wel iemand als de Nederlander nodig ? “We gingen gewoon in op één van de wensen van onze coach FabioCapello“, sprak de nieuwe voorzitter RamónCalderón daarover. Hij voegde eraan toe dat hij nog meer nieuwkomers wil binnenhalen. De Italiaanse coach verstrekte tekst en uitleg. “Een typische centrumspits zoals Ruud hadden we nog niet. Een sluipmoordenaar in de zestien meter met een enorme neus voor goals. Ook bij Real zal hij veel scoren. Daar ben ik van overtuigd. Of hij een concurrent is van Ronaldo ? Waarom zouden ze niet samen kunnen spelen ?” zei Capello.

Bij een eerste ernstige vriendschappelijke wedstrijd tegen het Engelse Fullham (0-0) liet Capello in zijn tactische kaarten kijken. Hij liet zijn team in een 4-3-3 aantreden met de volgende opstelling : IkerCasillas ; MichelSalgado, JonathanWoodgate, SergioRamos, RaulBravo ; ThomasGravesen, PabloGarcia, Guti ; Antonio Cassano, Raúl, Julio Baptista. JavierPortillo, die vorig seizoen voor Club Brugge voetbalde, zat op de invallersbank. Cassano liep in dit oefentreffen een blessure op, terwijl Emerson door een knieprobleem eveneens de hele wedstrijd aan de kant bleef. “Ik maak me geen zorgen om de Braziliaan”, gaf Capello aan. “Ik ken hem goed. Hij zal er staan als we hem nodig hebben. Sommigen vergeleken hem al met ClaudeMakelele. Maar Emerson heeft meer in huis : naast zijn enorm sterke defensieve werk, scoort hij ook nog eens vijf of zes keer per jaar, terwijl de Franse verdedigende middenvelder zo ongeveer één goal maakt om de zes seizoenen !” Krasse taal.

RamónCalderón, de nieuwe voorzitter van Real Madrid, haalde de nodige diplomatie boven. Zo bluste hij het brandje dat was ontstaan tussen zijn club en AC Milan, omdat men zich in Lombardije behoorlijk boos maakte over het feit dat Real over een overgang van Kaká, wilde praten, hoewel die nog tot in 2011 onder contract ligt. FabioCannavaro neemt het magische rugnummer 5 over van Zinédine Zidane.

RobertoSoldado (21) werd door Real Madrid uitgeleend aan Osasuna. De jonge spits die elf wedstrijden speelde in de Liga en daarin één keer scoorde, moet bij de club uit Pamplona normaal meer speelgelegenheid krijgen.

RobertoCarlos vertrekt mogelijk van Real Madrid naar het Turkse Fenerbahçe.

Oleguer, de Catalaanse verdediger van Barcelona wiens contract nog liep tot in 2008, liet zijn overeenkomst openbreken tot 2010.

Mista (Valencia) werd voor vijf miljoen euro overgenomen door Atlético Madrid. PabloAimar, de Argentijnse aanvallende middenvelder van Valencia, vertrekt voor vier seizoenen naar Zaragoza.

Juan Carlos Valerón, (Deportivo La Coruña) blesseerde zich tegen Benfica. Hij werd geopereerd aan de kruisbanden en de buitenste meniscus van de linkerknie. De Spaanse international, die ook het WK al miste, zal minstens vier maanden niet inzetbaar zijn.

Sander Westerveld, de Nederlandse doelman wiens contract afliep bij Portsmouth, tekende een contract bij tweedeklasser Almería. Voordien speelde hij in Spanje al voor Real Sociedad en Mallorca.

De Spaanse nationale ploeg onder negentien jaar kroonde zich tot Europees kampioen.

DDV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier