Duivelse cijfers

© Getty Images/iStockphoto

Het WK van België in een aantal opvallende statistieken.

34%

Het percentage Belgische kansen dat de stempel van Kevin De Bruyne droeg. Met 12 schoten en 23 key passes was de nummer 7 betrokken bij meer dan een derde van de 106 doelpogingen van België tijdens het WK.

3610

Het aantal passes van de Rode Duivels tijdens het toernooi. Geen enkele ploeg deed beter. Maar nemen we het gemiddelde per match, dan staat Spanje (782,8 passes) bovenaan, en België slechts op de zesde plaats (515,7).

40

De geslaagde dribbels van Eden Hazard tijdens de zeven wedstrijden op het WK. Met 6,7 geslaagde dribbels per match is de kapitein van de Duivels de specialist op dit onderdeel, vóór Isco, Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar.

65

In die minuut komt gemiddeld de eerste vervanging van Roberto Martínez. In de kleine finale tegen Engeland moest de bondscoach in de eerste helft een gedwongen wissel doorvoeren na de blessure van Nacer Chadli, maar vaak wachtte hij dus tot na het uur om naar zijn bank te kijken.

31%

Naarmate het toernooi vorderde, minderde zijn efficiëntie, maar de cijfers van Romelu Lukaku zijn toch indrukwekkend. Van zijn dertien schoten belandden er vier in het net. Dat is een slaagpercentage dat alleen de grootsten kunnen voorleggen.

39

Het gemiddelde aantal minuten tussen elk doelpunt van de Belgen op Russische bodem. Met 16 goals had onze nationale ploeg de beste aanval van het WK. Een serieuze verbetering ook ten opzichte van de 6 doelpunten op het WK 2014.

3,6

Het gemiddelde aantal saves van Thibaut Courtois per wedstrijd. Tegen Brazilië was hij briljant met 9 parades. Ongetwijfeld heeft die match hem zijn titel van beste keeper van het toernooi opgeleverd.

Duivelse cijfers
© Getty Images/iStockphoto
Duivelse cijfers
© Getty Images/iStockphoto
Duivelse cijfers
© Getty Images/iStockphoto

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier