Met trots vertelde Patrick Decuyper, CEO van SV Zulte Waregem, vorige zomer over de samenwerking met de omstreden makelaar Vlado Lemic. Via hem haalde hij vijf dure “toptalenten” ( Irfan Hadzic, Hernán Hinostroza, Luka Milunovic, Alex Trajkovski, Mikhail Sivakov), een trainer ( Darije Kalezic) en een technisch manager ( Hans Gillhaus). Sinds het ontslag van Kalezic en de komst van Francky Dury schiet er van de Lemicconnectie echter niet veel meer over. Dury vond Hadzic en Milunovic, die samen bijna één miljoen euro kostten, onvoldoende, waarop ze verkocht werden aan Vitesse en Rode Ster Belgrado. Dat Hadzic naar Vitesse verkaste – een transfer waar coach John van de Brom niets van wist – is niet toevallig: Vitesse is een van de sleutelclubs in het imposante netwerk van Lemic.

Sivakov en Trajkovski bleven wel, maar krijgen onder Dury nauwelijks speelkansen: respectievelijk drie en twee invalbeurten van een paar minuten. Tegen Standard viel Trajkovski zelfs uit de kern. De Macedoniër heeft volgens Dury wel talent, maar toont op training veel te weinig inzet. Alleen als zijn mentaliteit verbetert, kan Trajkovski blijven. Hinostroza geeft bij de beloften wél blijk van een positieve ingesteldheid, maar moet nog veel verbeteren. Sivakov moet weg.

Decuyper vertelde begin januari in dit magazine dat Hans Gillhaus op middellange termijn het hoofd van de sportieve cel zou worden, maar het is vooral Dury die in samenspraak met Decuyper en de scouting het sportieve beleid bepaalt. En daarop zal Lemic geen invloed meer hebben.

Ook de rol van Gillhaus (jaarsalaris 200.000 euro en binnen twee seizoenen het dubbele), is miniem geworden. Volgens verschillende bronnen loopt hij maar wat rond en neemt hij nauwelijks initiatief. Zijn verhaal lijkt dus af te lopen, al ontkent Decuyper dat: “Hans is loyaal, gedisciplineerd en doet zijn werk goed. Dat hij niets meer te zeggen heeft, klopt niet. Net als Francky heeft hij zijn stem in het sportieve beleid.” Volgens Decuyper zijn Hadzic en Milunovic “voor mooi geld verkocht aan clubs die hoger ingeschat mogen worden dan Zulte Waregem” en zal Trajkovski, nu de redding een feit is, net zoals andere jongeren zijn kans in play-off 2 krijgen. “Aan zijn mentaliteit zijn we aan het werken.”

DOOR JONAS CRETEUR

“Hans Gillhaus doet zijn werk goed.”

Patrick Decuyper

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier