Leuven, 2 december 1967.

1993.

Als student even freelance bij VTM en in legerdienst bij Televox.

Voetbal.

Veertien jaar gevoetbald bij HO Bierbeek en Stade Leuven. Nu twee tot drie keer per week fitness en in beperkte mate voetbal, zwemmen, fietsen, squash, lopen en tennis.

De EK- en WK-eindronden, met als absolute koploper de wereldbeker in Zuid-Korea en Japan. Vooral de duels van Zuid-Korea blijven onvergetelijk: drijvend op een zee van erg gedisciplineerd enthousiasme konden ze onverwacht doorstoten tot de halve finale.

Moussa Dembélé van AZ. Ongelooflijk balvast en perfect tweevoetig. Als hij nog leert scoren, haalt hij zeker de absolute top, ook al omdat hij sterk is met het hoofd, misschien wel zijn allerbelangrijkste kwaliteit.

David Destorme van FCV Dender. Klare kijk, goeie techniek en scorend vermogen. Speelde door veelvuldig blessureleed amper de helft van de wedstrijden.

Het is daar een zootje: geen beleid en geen kwaliteit. Hoeveel spelers uit alle hoeken van de wereld hebben ze daar dit seizoen alweer in- en uitgevoerd? Zoiets kan je toch niet meer ernstig nemen. S

Zaterdag 19 april, ZDF: Duitse bekerfinale (19u25)

Borussia Dortmund en Bayern München nemen het tegen elkaar op in de finale van de Duitse beker. Voor middenmoter Dortmund levert deze finaleplaats wellicht een Europees ticket op, want alleen een collectieve zelfmoord kan het Bayernteam nog van de titel houden. Uiteraard zal Dortmund liever Europa ingaan na een klinkende overwinning tegen FC Hollywood. Maar bij Schweinsteiger & co is de honger naar succes groot na het belabberde vorige seizoen. Dat levert ongetwijfeld vuurwerk op.

Peter Van der Heyden: “Ik gok op winst voor Bayern. Het team van Hitzfeld is zeker sterk genoeg om Dortmund in bedwang te houden, maar in een bekerwedstrijd kan alles gebeuren. Let op, bij Dortmund lopen toch een paar verrassend goeie spelers rond, zoals mijn ex-collega Diego (Diego Fernando Klimowicz, nvdr). Die jongen kan met één beweging het verschil maken. Hou die maar in de gaten.”

Zaterdag 19 april, BBC 1: WK snooker

(14u)

Van 19 april tot en met 5 mei kan je in The Crucible Theatre in Sheffield een speld horen vallen. Het WK Snooker heeft er dan immers plaats. John Higgins, die vorig jaar in de finale Mark Selby versloeg, verdedigt er zijn titel. Andere kleppers, zoals Ronnie O’Sullivan, Mark Williams en Peter Ebdon, zijn ook van de partij.

Zondag 20 april, Ned 1: Amstel Gold Race (13u10)

In 2007 won Stefan Schumacher (foto) de Amstel Gold Race voor Davide Rebellin, de winnaar van 2004, en Danilo Di Luca, de winnaar van 2005. Johan Vansummeren was eerste Belg op een puike zeventiende plaats. Benieuwd of de Belgen in de editie van 2008 op het podium raken. Lekker Nederlands commentaar van Maarten Ducrot en de eeuwige Mart Smeets.

Woensdag 23 april, Sporza: De Waalse Pijl (13u35)

Wat net niet lukte in de Amstel Gold Race, deed Davide Rebellin vorig jaar wel in de Waalse Pijl: winnen. Alejandro Valverde werd tweede, Danilo Di Luca derde. Op de Muur van Hoei werd Jelle Vanendert verrassend eerste Belg (13e). De Waalse Pijl geldt als goede waardemeter voor Luik-Bastenaken-Luik.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier