“Dat is lang geleden, zeg! Fijn om u nog eens te horen! Met mij gaat alles goed. Officieel ben ik nog erevoorzitter van KVO, ik sponsor ook nog wat en ben lid van ’t Cofschip, een vereniging van Oostendse handelaars. Ik sponsor ook mee damesvolleybalclub Hermes Oostende die straks Champions League spelen. Op KVO verzorg ik samen met de andere erevoorzitter, René Menu, bij thuiswedstrijden de recepties voor de tegenpartij. In de raad van bestuur zit ik niet meer, in de vzw evenmin. Als je eruit gaat, moet je er ook echt uit gaan en niet meer de mensen die het na je doen gaan betuttelen. Ik ben twintig jaar voorzitter geweest, daarvoor zat ik vijf jaar in de raad van bestuur, waarvan één jaar als sponsor. Na 25 jaar vond ik het welletjes. Toen heb ik de huidige voorzitter, Yves Lejaeghere, in de raad van bestuur gebracht, na één jaar (juni 2006, nvdr) kon hij het van mij overnemen. Hij doet dat goed. Het grote verschil is dat ineens de stress om altijd weer dat budget rond te krijgen van me afviel, maar het spelletje zelf boeit me nog heel erg. Ik ga op de openingsspeeldag zeker naar KV Oostende-Brussels kijken. Als ik in het land ben, volg ik de wedstrijden van KVO, zowel thuis als uit. Gemiddeld ben ik vier à vijf maanden per jaar in Spanje, maar langer dan drie weken na mekaar ben ik nooit uit België weg. In december word ik 65, dan laat ik ook de zaak (Dekotap in Oostende, nvdr) over, aan mijn dochter, dan gaan we nog wat meer reizen en genieten van het leven, mijn vrouw en ik.

“Ik hoop dat KVO nog eens van tweede naar eerste gaat, iets wat ik drie keer heb meegemaakt. Mijn mooiste herinnering was de promotiewedstrijd toen we op Aalst wonnen met een goal van Bart De Waele, de slechtste de verloren 0-5-thuiswedstrijd in derde klasse tegen Harelbeke, toen vooraf bekend was dat de winnaar van die match naar tweede zou gaan. Rancunes en frustraties heb ik niet aan het voetbal overgehouden. Mijnheer Franklin Sleuyter, die ik zelf als sponsor in het bestuur heb gehaald, met wie het even wat minder klikte, en die nu terug is, geef ik gewoon een hand. Zijn terugkeer bij KVO is een goeie zaak voor de club. Waarom zou ik omzien in wrok? The past is the past. Je moet tevreden kunnen zijn in het leven. In de epiloog van mijn leven moet ik van de geneugten die me nog resten genieten.” S

Eddy Vergeylen (64) spoelde als Aalstenaar in Oostende aan en was er als zaakvoerder van tapijtenbedrijf Dekotap 20 jaar voorzitter van KVO. Met hem promoveerde KVO drie keer naar eerste klasse.

GEERT FOUTRé

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier