Roeselare is bij winst vanavond kampioen.

DOOR ROEL VAN DEN BROECK

Na drie wedstrijden in de finale van de play-off leidt Knack Randstad Roeselare met 2-1 tegen Noliko Maaseik. Drie keer won de thuisploeg, drie keer moest een vijfde set de beslissing brengen. “Om maar te zeggen dat het verschil erg klein is”, weet ook Bart Hungenaert, de assistent van coach Dominique Baeyens bij Roeselare. “Beide ploegen strijden voor elk punt, het is een echte slijtageslag.”

Voor de meeste waarnemers gingen jullie als favoriet de finale in, omdat jullie dit seizoen vijf van de zes eerdere wedstrijden wonnen, het merendeel zelfs met duidelijke cijfers.

Bart Hungenaert: “Zonder de blessure van Manu Callebert hadden we de favorietenrol absoluut mogen opnemen. Voor de spanning van de finale is het wellicht een goede zaak dat we geen beroep kunnen doen op Manu. Maar goed, we bewijzen dat we als ploeg tegenslagen kunnen verwerken en dat we vanuit een moeilijke situatie kunnen terugvechten. Dat deden we eerder in de play-off al in Antwerpen en Halen. Daarom zullen we niet gauw in paniek slaan. Ons karakter en onze strijdersmentaliteit zijn de voornaamste redenen waarom we nu met 2-1 voor staan.”

Nog één match winnen en jullie zijn kampioen. De eindstreep is in zicht.

(beslist) “We zijn er nog lang niet. Dat beseffen we. We voelen alvast geen extra druk omdat we het woensdag kunnen afmaken. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd, meer nog: set per set, zelfs punt per punt.”

Dominique Baeyens merkte op dat Maaseik elke wedstrijd sterker wordt.

“Dat gevoel hebben wij, ja. Klapwijk, bijvoorbeeld, speelt merkbaar op een hoger niveau dan voorheen. Maaseik volleybalt constanter, terwijl wij stilaan op ons tandvlees zitten. We hopen dat onze bepalende figuren nog een week standhouden, want we hebben toch nog altijd minder wisselmogelijkheden dan Maaseik.”

Kristof Hoho krijgt als libero momenteel de voorkeur op Danilo.

Danilo is op papier beter in receptie, maar voor een libero spelen er nog andere factoren mee. Zeker in de finale van de play-off heb je leiders nodig . Frank De-pestele is dat als kapitein en ook Iván Contreras op basis van het aantal punten dat hij maakt. Maar ook op de liberopositie heb je iemand nodig die leiding neemt. Zowel qua mentaliteit, de drang om te winnen, als qua communicatie is die rol meer weggelegd voor Kristof dan voor Danilo.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier