PSG kwam er in het CL-duel tegen Chelsea niet aan te pas.

Om het met de woorden te zeggen die generaal de Gaulle in 1944 in de mond nam : PSG werd vorige week dinsdag in de wedstrijd tegen Chelsea vernederd, bezet en gemarteld. De dag dat de Parijzenaars eindelijk weer eens aan bevrijd voetballen zullen toekomen, lijkt nog veraf. Momenteel loopt het in ieder geval in alle linies bijzonder stroef. Het toppunt was dat Chelsea-coach José Mourinho de Parijzenaars vooraf slechts één helft scoutte in de wedstrijd tegen Saint-Etienne. Blijkbaar was dat voldoende om te zien wat er tactisch allemaal schortte. Los daarvan lijkt er bij PSG ook een haar in de boter te zitten tussen de spelers en coach Vahid Halilhodzic.

Vorig seizoen luidde de vroegere spits van Nantes de wederopstanding van PSG in. Hij leidde de club naar een tweede plaats in de competitie en naar de overwinning in de Franse beker. Volgens Halilhodzic verloopt de bevestiging moeizaam omdat de spelers te veel verdienen, waardoor de mentaliteit in het voetbal volledig veranderd is. De coach vindt het ronduit verwerpelijk dat jonge talenten er openlijk voor uitkomen meer belang te hechten aan geld dan aan traditionele waarden uit de sport, zoals solidariteit en trots om de kleuren van een grote club te mogen dragen. “Een speler die 100.000 euro in de maand verdient en een bod krijgt waarbij hij 1000 euro meer kan verdienen, denkt alleen nog maar aan vertrekken”, aldus Halilhodzic. Sommige spelers vinden dan weer dat Halilhodzic van PSG een concentratiekamp maakte. Voor de media is de hele hetze uiteraard gesneden koek. FabriceFiorèse, die onlangs de deuren achter zich dicht sloeg en naar OM verhuisde, kan ervan meespreken. “Bij OM en bij PSG wordt alle informatie altijd onmiddellijk gelekt. Toen Charles-Edouard Coridon met ons kwam onderhandelen, werd daar tien minuten later al uitgebreid verslag over gedaan op de radio. Noch bij PSG, noch bij OM kan de pers het verdragen als er geen problemen zijn.” Misschien is dat wel zo, maar de clubs kunnen daarop alleen een antwoord bieden met goed voetbal en dat was vorige dinsdag in het Prinsenpark alvast ver te zoeken. (PB)

Fabien Barthez liet nog eens verstaan dat alle spelers van Marseille ondanks de slechte resultaten in blok achter hun coach José Anigo blijven staan. Antoine Mavuba van Bordeaux, die het statuut had van politieke vluchteling, heeft nu officieel de Franse nationaliteit. Gernot Rohr, de coach van Nice, vindt dat zijn club sinds het begin van het seizoen bijzonder onrechtvaardig wordt behandeld door de scheidsrechters. (PB)

TOPSCHUTTERS : 1. Frei (Rennes), Pagis (Strasbourg) 4 goals ; 3. Kalou (Auxerre), Chamakh (Bordeaux), Bunel (Lille), Tum (Metz), Pauleta (PSG) 3 goals.

PB

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier