Afgelopen maandag signeerde Kevin De Bruyne (23) op de Boekenbeurs in Antwerpen zijn biografie, met als titel ‘Keep it simple’, gisteren was er de oefeninterland met de Rode Duivels tegen IJsland en komende zondag het EK-kwalificatieduel tegen Wales. Een goed gevulde agenda dus voor de Drongenaar, wiens impact op het spel van zijn team volgens VfL Wolfsburgmanager Klaus Allofs (57) de afgelopen maanden alleen maar toenam. “Kevin is een zeldzaam geval van een jonge prof met bijzonder veel potentieel”, vertelt hij. “We zijn momenteel heel tevreden over hem. Hij is loopsterk, kan buitengewone dingen uitvoeren puur op improvisatie, denkt collectief, valt op door zijn explosiviteit en blijft een ongelofelijke winnaar. Ik vind hem doelgevaarlijk, alleen zijn efficiëntie moet nog omhoog. De snelle omschakeling van balverlies naar balbezit via de tegenaanval beheerst Kevin als geen ander.”

Dat De Bruyne zich op korte tijd ontwikkelde tot een toonaangevende speler bij VfL Wolfsburg, ontging ook Allofs als ex-spits en oud-icoon van Werder Bremen niet. “Kevin kan nog veel meer. Hij zal duidelijk groeien in die rol”, beweert hij. “In tegenstelling tot bij Werder Bremen en Chelsea beleefde hij afgelopen zomer voor het eerst een complete seizoensvoorbereiding, wat je duidelijk ziet aan zijn conditie en uitstraling. Bovendien vond hij in Wolfsburg zijn heimat en merk ik dat hij veel rijper werd. Onze trainer, Dieter Hecking, spreekt veel met hem over ons spelsysteem. Kevin geeft altijd zijn mening, is oprecht en eerlijk, zonder onbeleefd te worden. Hij denkt duidelijk tactisch mee. Ik heb de indruk dat hij in Londen leerde discussiëren over zijn sport. In tegenstelling tot vroeger durft Kevin al eens niet in te stemmen met de mening van iemand anders.” (grijnst)

Allofs weerlegt het bericht dat VfL Wolfsburg 22 miljoen euro neertelde voor de rechterflankspeler. “Het is zeker niet onze zorg om hem later nog door te verkopen met winst”, oppert de manager. “We hebben als club het geluk dat we een vrij hoge transfersom konden betalen en moeten onze sterkhouders niet verpatsen om te kunnen overleven. Met Wolfsburg gaan we dit seizoen voor Europees voetbal. Op termijn is ons doel een ticket voor de Champions League. Als beleidsverantwoordelijken hebben we meer geduld dan onze spelers. Ik heb de indruk dat Kevin zo snel mogelijk van dat hogere niveau wil proeven. De kloof met Bayern München blijft te groot, maar misschien kunnen we net als Leverkusen, Schalke 04 en Gladbach de komende maanden profiteren van de afwezigheid van Borussia Dortmund aan de top.”

DOOR FRÉDÉRIC VANHEULE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier