Geboren op 8 maart 1982.

Samenwonend met Lisbeth Odeur.

Wat zijn je voornaamste karaktertrekken ?

“Van jongs af aan beschik ik toch over heel wat doorzettingsvermogen. Als ik iets wil hebben, ga ik er altijd honderd procent voor. Ik ben misschien ook wel eens koppig. Voor de rest doe ik graag voor iedereen goed. Vroeger kon ik heel moeilijk neen zeggen, was ik vaak te goedgelovig. De vervelendste mensen krijgen meestal het meeste gedaan, zeggen ze wel eens. Dat is een uitdrukking die ik alleen maar kan beamen. Ik werd ook wat stipter, zeker bij de afspraken met mijn vriendin. Op de club kom ik altijd op tijd.”

Wat is je levensmotto ?

“Geniet zo veel mogelijk van elke dag. Sinds twee sterfgevallen vier jaar geleden hanteer ik dat principe meer dan ooit. Eerst overleed er een goede vriend, een week later mijn tante. Vanaf dat moment probeer je meer van het leven te profiteren, zonder daarbij echt te overdrijven.”

Van welke muziek hou je ?

“De hedendaagse popmuziek, hetgeen je dagelijks op de radio hoort. Ook Nederlandstalige muziek. Ik luister graag naar Clouseau, Marco Borsato en Frank Boeijen. Maar ook de Night of the Proms zijn volledig mijn ding. Dan blijf je niet stilzitten bij de optredens van de Pointer Sisters of Shaggy. Maar om volledig uit mijn dak te gaan, moet ik toch al iets meer op hebben ( grijnst).”

Wat irriteert je in je dagelijks bestaan ?

“Dat de mensen te veel klagen, vaak over futiliteiten. Dan haak ik af. Sommigen beseffen niet hoe goed ze het wel hebben. Waarom dan nog zaniken ? Ik kan er gewoon niet tegen.”

Ben je gelovig ?

“Ja, maar het is niet zo dat ik iedere week naar de kerk trek. Als het zo moet zijn, dan durf ik wel eens een kaars branden.”

Stel, je mag naar de hemel. Wat zeg je tegen God als begroeting ?

“( schiet spontaan in de lach) Ik weet zelfs niet of ik daar aanvaard zal worden. Niet dat ik in mijn leven al zo veel zonden beging, maar je weet maar nooit. Ik vermoed dat ik enorm verrast zou zijn door het feit dat God dan toch bestaat. Ik hoop wel dat die fase in mijn leven nog lang achterblijft.”

Huil je gemakkelijk ?

“Ik ben een emotioneel type. Zelfs publiekelijk durf ik wel eens een traan laten. Ik schaam me daar helemaal niet voor. Het heeft echt geen zin om een masker op te zetten. Echte emoties zijn veel mooier en zeggen meer.”

Lijk je op je vader ?

“Qua karakter toch wel vrij sterk. Hij is ook iemand die goed kan relativeren en streng blijft voor zichzelf. We zijn geen van beide schreeuwers, houden niet zo van veel commotie.”

Hoe handig ben je ?

“Niet. Zeker als er timmerwerk gedaan moet worden, laat ik het liever aan anderen over. Gelukkig konden we bij onze verhuizing rekenen op de vader van mijn vriendin en mijn neefje, die schrijnwerker is. Ik weet van mezelf dat ik daar niet moet aan beginnen. Een knutselaar zal ik wel nooit worden. Maar in het huishouden kan ik me vlot behelpen.”

Wat zou je graag nog kunnen ?

“Vorig jaar was ik begonnen met gitaar spelen, maar door tijdsgebrek werd dat nu op de lange baan geschoven. Het was een mooie uitlaatklep. Ik zou ook graag goed kunnen koken. Ik ben van plan lessen te volgen. Alleen moet ik me er honderd procent achter kunnen zetten. Anders begin ik er gewoon niet aan. Vorig jaar volgde ik samen met Bernd Thijs een golfcursus, maar die heb ik omwille van de belasting stopgezet na mijn knieoperatie.”

Voor welke andere sporters heb je bewondering ?

Lance Armstrong, Zinédine Zidane en Raúl. Topsporters die constant op een bijzonder hoog niveau moeten presteren en ook perfect met de immense druk kunnen omgaan. Net zoals mezelf gaat het hier om allemaal bescheiden types.”

Welk type chauffeur ben je ?

“Een vlotte. In de bebouwde kom hou ik me overdag altijd aan de opgelegde snelheid, zelfs wanneer je op sommige plaatsen maar dertig per uur mag rijden. Ik beging al tweemaal een snelheidsovertreding. Na een wedstrijd, om twaalf uur of halfeen op de autostrade, durf ik ook wel eens 150 rijden. Ik vind dat ’s nachts 140 moet kunnen.” n

door Frédéric Vanheule

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier