Een lekke band op Cercle

Een verloren wedstrijd op Cercle Brugge luidde het einde van Yannick Ferrera. © BELGAIMAGE

Moeten winnen en dan geen spits opstellen, dat is zoals bij een lekke band traag de lucht voelen weglopen om nog amper vooruit te komen: op 10 november 2018 kwam, in een uitwedstrijd bij Cercle Brugge, een einde aan het hobbelige parcours van Yannick Ferrera bij Waasland-Beveren. Balans: in vijftien competitiewedstrijden slechts één zege en in de beker een al even roemloze aftocht tegen Mandel United. Toen Ferrera zich dan ook nog ongelukkig liet ontvallen dat het contactverbod dat de voorzitter kreeg na even opgepakt te zijn in operatie Propere Handen, hem ‘eindelijk wat rust’ bezorgde, was zijn lot bezegeld. Adnan Custovic werd zijn opvolger. Die startte al even moeizaam met nederlagen tegen Royal Excel Mouscron en Eupen. Maar vervolgens haalde hij met reactievoetbal verrassend een 9 op 9 tegen Club Brugge, Antwerp en Lokeren. Custovic zou vervolgens in de tien wedstrijden daarna ook maar één keer meer winnen, thuis tegen KAA Gent, maar het volstond voor de redding.

Een lekke band op Cercle

Waasland-Beveren, vijftiende na de reguliere competitie, heeft er een bijzonder zwak seizoen opzitten. De kern was te groot, sommige sleutelspelers waren nog jong, en het was tien maanden hard knokken om individueel en collectief wat vooruitgang te boeken. Het Waasland-Beveren dat Philippe Clement verliet stond aan het einde van een cyclus. Dat wat Ferrera kreeg en Custovic erfde, aan het begin. Daar betaalde Ferrera helaas de prijs voor.

1472

toeschouwers woonden de vijf thuismatchen van Waasland- Beveren in play-off 2 bij, slechts 38 procent van het gemiddelde in de reguliere competitie (3858). Geen enkele club in play-off 2 zag zijn toeschouwersaantal zo fel terugzakken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier