Een nieuw elftal

Wie KV Kortrijk volgt, weet dat de laatste dag van de mercato altijd Matthias Leterme Day is. Liefst vier nieuwkomers haalde rood en wit op de laatste dag binnen. In totaal arriveerden er deze zomer elf nieuwe spelers, van wie zes na de competitiestart.

Faïz Selemani bleef uiteindelijk toch. KVK’s topschutter-aller-tijden-in eerste klasse Teddy Chevalier verkoos na een sterk seizoensdebuut een langer contract bij Mouscron boven het harde labeur bij KVK. Voor targetspits Pape Habib Gueye kreeg de club eerder een interessant bod uit het buitenland, maar Kortrijk ziet hem straks nog beter worden.

Voor de competitiestart gaf trainer Luka Elsner aan dat hij, ook al was Kortrijk ongewoon vroeg met zijn huiswerk begonnen, nog versterkingen wilde, vooral in aanvallend opzicht: een diepe spits, een spelmaker en een back-up voor Kristof D’haene als linksback. Die laatste kwam uiteindelijk niet, maar verder werd hij ruim op zijn wenken bediend.

Weinig verdedigers

Opvallend is het geringe aantal verdedigers (zes) in de Kortrijkse kern. Onder de elf nieuwkomers zijn er twee controlerende middenvelders en één doelman. De acht anderen zijn aanvallers of aanvallend ingestelde middenvelders. Vooral in de spits wordt het drummen. Daar had Kortrijk al Gueye en Mohamed Badamosi, en daar kwamen na Jesaja Herrmann nog bij: de 23-jarige Algerijnse topschutter Billal Messaoudi, de 22-jarige Ghanees Jonah Osabutey (die bij Mouscron twee jaar geleden speler van het seizoen was en nu definitief overgenomen werd van Werder Bremen) en Rachid Alioui. Die is met zijn 29 jaar een stuk ouder dan de andere nieuwkomers, maar van deze Marokkaanse international met ervaring in de Ligue 1 wordt veel verwacht, ook al speelde hij vorig seizoen door ziekte niet.

Pape Habib Guèye
Pape Habib Guèye© BELGA

Op de rechterflank krijgt Eric Ocansey na Marlos Moreno ook het gezelschap van de jonge Dylan Mbayo van KAA Gent (een jeugdspeler van Lokeren). De Deense middenvelder Victor Torp (gehuurd van FC Midtjylland) kan op de acht of de tien spelen en loopt goed tussen de lijnen. Een type dat KVK nog niet had, op een positie waarvoor het een paar dagen eerder ook de Algerijn Abdelkahar Kadri haalde.

Rachid Alioui
Rachid Alioui© Icon Sport

Kortom: op de verdediging na moet de trainer een nieuwe puzzel leggen. Daarvoor heeft hij puzzelstukjes genoeg, al moeten de meeste nieuwkomers hun meerwaarde nog tonen.

Rachid Alioui

Bij SC Angers zagen de fans de spits, die al 78 matchen in de Ligue 1 op de teller heeft, niet graag vertrekken, maar na een gemist jaar door ziekte liet de club de Marokkaanse international toch gaan.

Transfers out

Mujakic (Waasland-Beveren), Van Den Bossche (R Knokke FC), Chevalier (RE Mouscron), Verkerken (Eendracht Aalst).

Een nieuw elftal

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier