“In principe mag het Bosnische FK Sarajevo geen enkel probleem vormen voor RC Genk”, oordeelt Robin Janssens, die vanuit de Cristal Arena de heenwedstrijd van de tweede voorronde in de Champions League zal volgen met een aantal gasten. “Maar Hugo Broos zal zijn jongens wel waarschuwen voor het gevaar van onderschatting. Het Bulgaarse Litex Lovech, twee jaar geleden in de UEFA Cup, verhinderde toen ook een kwalificatie voor de lucratieve poules.”

Binnenkort gaat Janssens samenzitten met Dirk Deferme en de sportredactie om te praten over de invulling van het programma, eenmaal de Champions League vanaf 18 september pas echt begint. “We legden verschillende voorstellen op tafel, want iedereen mocht zijn mening weergeven en op papier zetten”, zegt Janssens. “Concreet werden nog geen beslissingen genomen. Aan het concept an sich zal er sowieso niet veel worden gesleuteld, want de kijkcijfers en de reacties bleken toch overwegend goed. De Champions League blijft voor zowel VTM als Kanaal 2 een positief verhaal. We vreesden voor een kleine terugval, door de iets vroegere uitschakeling van Real Madrid, Bayern München, Barcelona en Chelsea. Dat was helemaal niet het geval, want we kenden een status-quo. Maar ook de studiogasten zullen worden geevalueerd. Gilles De Bilde, Bob Peeters, Geert De Vlieger en ook Johan Boskamp hebben elk hun eigen manier van analyseren.”

Janssens is tevreden over hun inbreng. “Wij varen gewoon onze eigen koers, willen geen kopie zijn van de Nederlandse of de Engelse voetbalprogramma’s”, beweert hij. “We vonden vrij snel ons ritme, gingen verder op het elan van het WK in Duitsland. De vraagtekens werden uitgewist, na wat bijschroeven en wat details optimaliseren. Onze vier watchers werden goed gescreend en kennen ondertussen mekaar perfect. Elk vertolkt zijn rol. Je kan ze moeilijk gaan vergelijken, want dat geeft een vertekend beeld van hun eigenheid. Die aanpak slaat wel aan, merken we. Het is niet omdat je een fantastisch goede voetballer was, dat je ook even sterke wedstrijdanalyses maakt. Het is niet alleen een kwestie van zien, maar die zaken ook duidelijk kunnen verwoorden naar een groot publiek toe, namelijk de echte liefhebber.”

UEFA Champions League voorronde : rechtstreekse uitzending van RC Genk-FK Sarajevo, dinsdag 31 juli, KanaalTwee, 20.15

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier