Wie is in de kleedkamer van Dender elke keer als laatste klaar met douchen?Norman Sylla heeft doorgaans wat tijd nodig, maar Eric Deflandre spant echt de kroon.”

Omdat die het meest te wassen heeft?

“( lacht) Euh … dat weet ik niet. Iedereen heeft zo zijn eigen tempo. Sommigen, zoals Sebastien Dufoor, zijn heel rap weg, anderen doen alles op het gemakje. Ik zit in het peloton, mooi middenin.”

Worden daar wel eens handdoeken verstopt?

“Daar wordt van alles uitgestoken. Onze clubwagens zien er bijvoorbeeld allemaal identiek uit en dus worden de autosleutels in jeansbroeken wel eens stiekem verwisseld.

“Onlangs was Paco Sanchez de pineut. Ze hadden een vuile slip in zijn broekzak gefrommeld en dat was zo goed gedaan dat hij het niet in de gaten kreeg toen hij zijn kleren aantrok. Die jongen vertelde de volgende dag hoe hij wat later in een winkel oog in oog met de kassierster die onderbroek tevoorschijn getoverd had toen hij wat kleingeld wou bovenhalen. Vrij gênant.”

Wat is het ergste boek dat je ooit hebt moeten lezen voor school?

De Witte vanZichem. Ik was twaalf en moest daarover een presentatie geven. Een tamelijk dik boek. Ik was ten eerste niet tot de laatste bladzijde geraakt en had er ten tweede niks van begrepen. Ik meen mij te herinneren dat dat ook te merken was aan mijn punten voor die voordracht.

“Maar ja, ik las toen omdat het moest. Nu pak ik dat veel beter aan en ben ik er honderd procent met mijn gedachten bij. Eigenlijk zou ik dat boek graag nog eens willen doornemen. Als iemand mij een cadeau wil geven … ( lacht)

“Echt vaak lees ik niet meer, enkel af en toe dingen als DeDa Vinci Code en HetBernini Mysterie van Dan Brown.”

In welke film was volgens jou de beste seksscène aller tijden te zien?

“In de tweede Basic Instinct. De mooiste erotische scène vind ik die waarin Sharon Stone met die vrouw aan het vrijen is.”

Welke zijn je favoriete chips?

“Paprika van … ( grijpt hoorbaar naar de zak die naast hem staat) Lays. Maar zo vaak eet ik dat niet. Thuis heb ik als kind nooit zo ’n zak gezien. Ik kreeg van jongs af ingepeperd dat dat niet goed is. Terecht trouwens.

“Nu laat ik me af en toe eens verleiden, maar dat steekt rap tegen. Enkele chips uit pure goesting en gedaan.”

Onlangs vond weer het Schlagerfestival plaats. Was jij van de partij?

“Neen, dat is niets voor mij.

“Ik heb wel veel respect voor Eddy Wally. Die heeft zoveel geld verdiend … Je vraagt je af hoe het mogelijk is als je sommige van zijn liedjes hoort. Ik denk dat die gewoon erg slim is. Hij heeft echt het maximum uit zijn mogelijkheden gehaald. Volgens mij is dat per ongeluk ontstaan: eens een rolletje beginnen te spelen, merken dat de mensen lachen en dat dan aanhouden. Knap.”

Hoe heb jij de waarheid ontdekt over de sint?

“Ik herinner mij nog hoe ik ’s nachts plots wakker werd door lawaai. Toen ik stilletjes ging kijken, zag ik hoe mijn ouders iets te luidruchtig een snookertafel aan het installeren waren. Ik heb niets gezegd en ben weer in mijn nest gekropen. ’s Anderendaags begonnen ze: ‘De sint is geweest, blabla- bla …’ Toen heb ik het doorprikt.

“Tussen mijn veertiende en mijn zeventiende heb ik echt veel gesnookerd, bijvoorbeeld als we een uurtje brosten of zo. Op café zat ik niet vaak, ik nam veel liever de keu ter hand. Ik herinner me dat ze mij in de klas wel wat als de asociale beschouwden – en ik ben dat misschien een beetje – maar de mensen die mij goed kennen, weten beter.”

Heb je al eens een stripteaseuse besteld?

“Neen. Ik heb wel al zo’n act bijgewoond, op het verjaardagsfeestje van een vriend. Plezant om eens te zien, maar ik zou toch liever een beter cadeau krijgen, iets wat ik dagelijks kan gebruiken en waar ik toch meer genot van kan hebben. Zo’n optreden, dat is een momentopname van tien à vijftien minuten. Plus: dat kost veel. En zo speciaal vind ik dat eigenlijk niet. Ach ja, misschien was ik gewoon jaloers omdat ik niet op die stoel zat waarrond dat meisje danste.” S

KRISTOF DE RYCK