Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

Door de WK-berichtgeving was het slechts enkele lijnen waard in de kranten, maar een fait divers is het allerminst : Anderlecht zet een punt achter de samenwerking met dokter Renno Roelandt. Ook conditietrainer Paul Carels kreeg te horen dat hij weg moet. Jan Sergeant, één van de twee kinesisten, nam zelf ontslag. Hij heeft een voorstel op zak van Jan Boskamp om hem in Dubai te komen vervoegen. Ook de kine van de tweede ploeg zit op de wip. Alleen dokter Raymond Edelman en hoofdkinesist Dirk Stoop blijven.

De medische staf van Anderlecht staat al langer ter discussie. Spelers werden geblesseerd onder contract genomen, gezondheidsproblemen over het hoofd gezien, revalidaties leidden vaak tot herval. Manager Michel Verschueren heeft het over “een vorm van laksheid”, noemt de aanslepende knieblessures van Mornar en Baseggio, maar wil verder niet in detail treden. Van Renno Roelandt werd waardig afscheid genomen, aldus Verschueren : “Als ondervoorzitter van het BOIC was Renno vaak afwezig. Met zijn professionele kwaliteiten heeft het dus niets te maken, wel met een probleem van overbelasting. Ik heb hem dat uitgelegd en hij heeft het begrepen.”

Volgens Verschueren bouwt Anderlecht aan een nieuw, uitgebreid medisch team. José Huylebroeck, een in knieën en enkels gespecialiseerde chirurg uit Brussel, tevens vaste klant op de wedstrijden van Anderlecht, zou daar deel van gaan uitmaken, net als professor Kenny De Meirleir van de Vrije Universiteit Brussel. De derde clubdokter ( Groeneweghe) schuift een rij naar voor. Met David Gevaert (33) werd een principieel akkoord bereikt als nieuwe conditietrainer. Gevaert was hulptrainer in Deinze en de laatste twee seizoenen in Ingelmunster. Een jaar geleden al nam Anderlecht hem een paar keer op proef. Of het ook een specifieke revalidatietrainer aanwerft, lijkt een budgetkwestie te zijn. Vorig jaar werd daarvoor twee keer gesproken met Olivier Beuckelaers, ex-speler van Molenbeek en bevriend met Franky Vercauteren. Nu werd hij slechts officieus gepolst. Aan de technische staf ( Anthuenis-Vercauteren- RendersMunaron) wordt, aldus Verschueren, niet geraakt.

Nog vorige week werd Peter Ressel bekrachtigd als technisch adviseur en hoofd scouting. Dezelfde titels als wijlen Jean Dockx, en dus nog lang niet de technisch directeur met verregaande verantwoordelijkheden, waar directeur-generaal Alain Courtois in zijn doorlichtingsrapport op aandrong. “In een club als Anderlecht heeft zoiets tijd nodig”, maakt Ressel zich geen zorgen. In tegenstelling tot Dockx zal hij (voorlopig) geen deel uitmaken van het directiecomité. “Maar ik rapporteer wel. En met de tijd zal ik mijn woordje ook wel plaatsen.”

door Jan Hauspie,

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier