T homas Buffel zet zijn carrière dus wellicht bij Glasgow Rangers verder en niet bij Anderlecht. Hij kan meer verdienen in de kleine Schotse competitie dan bij een Belgische topclub. Buffel blijkt te opteren voor het geld, maar ik zou zijn keuze heel vreemd vinden. Volgens mij kan je beter bij Anderlecht voetballen dan bij Glasgow Rangers. Het Britse voetbal, waarin het accent gelegd wordt op fysiek, ligt Buffel minder. Hij zal daar wekelijks de strijd moeten aanbinden tegen verdedigers die eerst hun valse tanden uitnemen alvorens ze op het veld stappen. Of hij in zo’n omgeving overeind blijft, valt af te wachten. Ik hoop voor Buffel dat hij na zijn mindere periode bij Feyenoord niet verder wegzakt en zijn plaats in de nationale ploeg niet verliest.

Nu Anderlecht naast Buffel greep, zal het elders de markt moeten verkennen. Er is sprake van Christophe Grégoire maar dat volstaat niet. Anderlecht staat voor een cruciale periode. Op het einde van de competitie, en dat is al binnen zes maanden, zal het de helft van zijn ploeg moeten vervangen. Ik verwacht dat er minimaal vijf spelers vertrekken : Aruna, Kompany, Wilhelmsson, Jestrovic en Baseggio. Herman Van Holsbeeck staat straks dan ook voor een groot examen. Het zal niet meevallen om die leemtes op te vullen.

Club Brugge lijkt op dit moment verder te staan met zijn huiswerk. De komst van Ishiaku moet normaal een heel goeie zaak zijn. Ik hoop alleen maar dat de Nigeriaan een transfer is van Trond Sollied. Dat waren Blondel, Victor en Stoica niet en zij kwamen dan ook nauwelijks aan spelen toe. Ishiaku is een targetman, iemand die je diep in de spits moet zetten, in de plaats van Rune Lange dus. De Noor heeft zijn waarde binnen het systeem nochtans in tal van wedstrijden bewezen. De concurrentie zal verhogen bij Club Brugge, zeker ook na de komst van Michael Klukowski. Die is gehaald om op het einde van het seizoen Peter Van der Heyden te vervangen. Ik ben zeer benieuwd of dat niet vroeger gebeurt, ik vraag me echt af of Van der Heyden straks nog zal spelen. Als je hem laat staan en je zet Klukowski op de bank, dan laat je toch heel duidelijk blijken dat je Van der Heyden beter vindt.

Hoe dan ook, Club Brugge heeft zijn mogelijkheden duidelijk verhoogd. Jam- mer alleen dat dit ten nadele van de jongeren gebeurt. Dieter Van Tornhout heeft het tijdens de heenronde niet slecht gedaan, hij viel vaak in en scoorde, maar met nog een aanvaller erbij schuift hij weer een rij achteruit. Hetzelfde met Sebastian Hermans, met wie ik nog bij Eendracht Aalst heb gewerkt. Dat is echt een heel groot talent, een technisch heel vaardige voetballer, maar hij moest tot de finale van de Supercup wachten om dat te tonen. Het is moeilijk om als jonge voetballer door te breken bij Club Brugge. Ook Hermans zal moeten vertrekken om te spelen en zijn waarde te bewijzen. Zoals eerder Karel Geraerts en Nicolas Lombaerts.

CANAL+ BLAUW

WOENSDAG 5.01

19.00 Kick + Rush (heruitzending om 22.30)

DONDERDAG 6.01

10.20 Heruitzending Kick + Rush

20.25 Lazio – AS Roma

ZATERDAG 08. 01

21.55Valencia – Levante

ZONDAG 09. 01

18.55 Atlético – Real Madrid

20.55 Palermo – AC Milan

MAANDAG 10.01

20.00 BVO (heruitzending om 22.35)

DINSDAG 11. 01

18.00 Heruitzending BVO (laatste kans om 22.15)

‘Abonneer nu op Canal + en kijk gratis tot PASEN’

Voor meer informatie bel 0800/666 33 of ga snel naar je Canal + verdeler

Wim De Coninck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier