Als je in de winkel plots merkt dat je vriendin ‘maandverband’ op het lijstje geschreven heeft, weet je dan wat je precies uit het rek moet halen? “Geen idee. Dan zou ik haar toch even moeten bellen.

“Ik ben ook niet gewoon om naar de winkel te gaan, ik woon nog thuis.”

Heb je schrik in een vliegtuig?

“Nee. Maar toen we met Anderlecht eens van Engeland kwamen, moesten we plots allemaal onze reddingsvest aantrekken, omdat er veel turbulentie was. Dan ben je wel eventjes in paniek. Ik keek toen rond naar de anderen, maar die keken ook rond. Uiteindelijk heeft niemand ze aangedaan. We waren er toch bijna.”

Gebruik je papieren zakdoekjes of een stoffen exemplaar?

“Geen van de twee. Ik heb dat eigenlijk nooit op zak, want moet bijna nooit mijn neus snuiten. Ik ben niet vaak verkouden. Als het dan toch eens nodig is, neem ik vlug wat toiletpapier.”

Waarvoor geeft je vriendin je soms onder je voeten?

Evelyne wordt weleens kwaad omdat ik alles laat rondslingeren. In mijn kamer vind je hier een onderbroek, daar een T-shirt, ginder een pull…

“En dat ik vaak dingen vergeet, enerveert haar ook soms. Als ik bijvoorbeeld geld niet meer terugvind, schiet ze weleens uit haar krammen.”

Als je je geld keurig hebt bijgehouden, geef je dan af en toe een fooi op café of in de winkel?

“Enkel als ik dringend weg moet. Dan zeg ik weleens: ‘Laat maar.'”

Stel dat je verplicht naar de dansles gestuurd wordt, voor welke dans zou je dan kiezen?

“Latino. Daar zit veel beweging in, veel ritme. Dat zou wel iets voor mij zijn. Die weinige keren dat ik eens wegga, durf ik wel een dansje placeren. Maar dan doe ik gewoon maar iets.”

En als je uit het rijk der bekende, mooie vrouwen iemand zou mogen meenemen naar de dansles, wie pik je er dan uit?

“Posh ( Victoria Beckham, nvdr). Mooi hoofd, mooi lichaam. Ik vind wel dat ze een beetje te mager is. Een vrouw, daar mag wat ‘pak’ aan zijn.”

Vul je zelf je belastingformulier in?

“Nee, mijn vader doet dat nu voor mij en mag dat ook in de toekomst blijven doen. Ik zou niet weten hoe ik eraan moet beginnen, heb die papieren eigenlijk nog nooit van dichtbij bekeken. Het interesseert me geen bal. Als die brief toekomt, stap ik ermee naar mijn pa en vraag ik wat dat is. ‘Dat is van de belastingen’, zegt hij dan. ‘Alstublieft’, antwoord ik dan ( lacht).”

Als op café een vrouw achter de toog staat, durf je daar dan weleens naar te knipogen?

“Ik ga niet op café en ik knipoog niet naar andere vrouwen.”

Nooit?

“Dat zal ik niet zeggen. Maar toch niet veel.”

Als je een boer laat, zeg je dan altijd: ‘Pardon’?

“Dat is mij wel zo geleerd, maar ik doe het niet altijd. Thuis kan het bijvoorbeeld weleens dat ik niks zeg. En dan krijg ik wel onder mijn voeten, maar ja…

“Als Evelyne in de buurt is, excuseer ik me wel. Op de club dan weer niet. Net als zoveel anderen trouwens. Daar moet ik mij dat dus niet te fel aantrekken.”

Wat is het meest walgelijke ontbijt dat je ooit at?

“Smacks van Kellogg’s ( gepofte tarwekorrels met honing, nvdr). Irritant, man. Niet te eten. Daar zit totaal geen smaak in. Normaal drink ik ’s morgens een paar tassen melk en speel ik enkele boterhammen naar binnen, met confituur, choco of muizenstrontjes.”

Hoe lang is het geleden dat je een boek ontleende in de bibliotheek?

“Twee maanden. Toen ben ik dat van Gilles De Bilde ( ‘Gilles. Mijn verhaal’, nvdr) eens gaan halen. Ik vond het vrij goed. Heb veel gelachen. Hij heeft bijvoorbeeld eens gevochten in het ziekenhuis. Die passage is wel grappig.”

Johnny Depp is onlangs verkozen tot meest sexy man ter wereld. Wie had dat voor jouw part mogen zijn?

“Ik ben geen homo, maar David Beckham mag er wel zijn. Dat Depp op één staat, versta ik niet. Die heeft totaal geen uitstraling met zijn bril.”

Ben je snel jaloers?

“Een beetje wel. Bijvoorbeeld als ze zo te veel over een andere gast praat. Soms heeft ze door dat ik daar dan last van heb, maar niet altijd.”

Heb jij ooit al een pornofilm gezien met een deftige verhaallijn?

“( lacht) Nee.” S

KRISTOF DE RYCK